Foto: krugli, Bigstock

Foto: krugli, Bigstock

I forbindelse med igangværende økonomiske forhandlinger er det kommet frem, at der er nogle, som regeringen ikke vil give penge til.

Om det skyldes ren sadisme eller blot privilegieblind inkompetence, er svært at sige. Men i forbindelse med omfattende politiske forhandlinger har flere medier kunnet afsløre, at en række politikere ikke vil give flere penge til nogle, som rigtig mange mener, at det er synd for.

Regeringsparti: De andre gjorde det samme
En repræsentant for et større regeringsbærende parti forsvarer beslutningen over for RokokoPosten:

“Vi giver faktisk rigtig mange penge til langt de fleste. Og de, som ikke får penge, har faktisk ikke særlig meget brug for dem, så det er altså ikke en rimelig kritik, når man ser på det store perspektiv.”

En repræsentant for et større oppositionsparti er imidlertid dybt uenig i den udlægning:

“Det er typisk, at regeringen bare giver penge til nogle, som det slet ikke er rimeligt at give dem til, mens man overser de rigtig mange, som faktisk har langt mere brug for de penge, og som det både samfundsøkonomisk og moralsk er langt mere forsvarligt at give dem til.”

Den kritik afviser repræsentanten for regeringspartiet dog kategorisk:

“Det er useriøst. De andre gjorde præcis det samme som os, bare med omvendt fortegn. I stedet for at give penge til dem, det i virkeligheden er synd for, gav de dem til nogle, der ikke havde brug for dem. Så de skal altså bare overhovedet ikke komme for godt i gang.”

Borger: Slet ikke fair
RokokoPosten har også talt med en af dem, der ikke får nogen penge. Og han er virkelig træt af politikernes beslutning.

“Jeg kan altså også ret godt lide at købe varer og biler og rejse på ferie, så hvorfor er det lige, at alle mulige andre får penge, når jeg slet ikke får nogen? Det virker slet, slet ikke fair,” siger han.

Ifølge flere politiske kommentatorer er der dog udsigt til en mulig løsning på problemet med, at nogle ikke får penge af politikerne. En tværpolitisk arbejdsgruppe overvejer nemlig at nedlægge ridebanen bag Christiansborg og plante mellem 20 og 40 pengetræer, der vil kunne rystes mindst to gange årligt.