heb, Wikipedia

heb, Wikipedia

En prominent dansk debattør blev i går ramt af akut holdningsløshed. Han modtager nu intensiv behandling på Rigshospitalet, hvor eksperter overvejer at ordinere enten intravenøs islam eller strandenge på Amager.

En kendt dansk debattør blev i går indlagt kort efter, at en ambulance havde afleveret ham ved Rigshospitalets akutmodtagelse. Manden, hvis identitet er avisen bekendt, kom på hospitalet, efter at han hjemme i sin lejlighed havde følt stort ubehag.

Mente ikke længere noget
Debattøren opdagede tidligt torsdag morgen, at noget var helt galt. Da han finkæmmede dagbladenes debatsektioner for indlæg, han kunne kommentere, ringede alarmen på hans mobil.

”Jeg har sådan et system, hvor min telefon hver time minder mig om, at nu er det tid til at mene noget om noget.”

Debattøren fortæller, at da alarmen ringede igen, havde han simpelthen ikke antydningen af en holdning. Da alvoren gik op for ham, ringede han straks 112.

”Det svarer til at vågne op og ikke længere kunne gå. Jeg mener altid noget. Jeg har ment noget om alt fra byggeri på Vestkysten til bandekrig og R&B’s betydning for postkolonial feminisme.”

Sjældent tilfælde
Speciallæge Kai Polzer, der leder Center for Holdningstransplantation og -genopbygning, vil ikke udtale sig konkret om patientens tilstand, men fortæller, at det er højst usædvanligt, at debattører ikke mener noget.

”I min tid på centret har jeg set meget få tilfælde så slemme som dette. Det er højst usædvanligt, at en professionel meningsdanner ikke er i stand til at finde et ledigt standpunkt.”

Manglen på fortilfælde har også ført til, at Polzer har været nødt til at improvisere.

”Det er en meget unik mulighed for at teste behandlinger. Vi har arbejdet meget med billedassociationer, og patienten synes at vise fremskridt. Det ville ikke undre mig, hvis han allerede kunne mene noget igen i aften,” siger han og tilføjer, at hvis alt andet fejler, vil centret se sig nødsaget til at ordinere islam eller frøer på Amager som en absolut sidste udvej.

Debattøren håber selvfølgelig på at kunne nå til tasterne snarest, men chokket over indlæggelsen har påvirket ham.

”Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal mene om det,” slutter han.