Foto: Kurhan, Bigstock

Foto: Kurhan, Bigstock

En 25-årig digter og sanger fra Nørrebro i København er tilfreds med det bestående samfund og slet ikke drevet af en afsmag for det etablerede eller et ønske om at udstille hykleri i sit kunstneriske virke.

De fleste kender nok primært Martin Marselis som forsanger og guitarist i indiebandet Gode Takter, men på mandag udkommer hans første digtsamling alt er fint/happy. I den forbindelse har den nyslåede digter indvilget i at fortælle lidt om, hvad der har motiveret ham til at gå fra guitar til pen.

Har det ret godt
“Overordnet vil jeg gerne kommunikere, at jeg faktisk har det ret godt og mener, at det er dejligt at være til. Der er poesi et virkelig kraftfuldt sprog, fordi det tillader en at beskrive en følelse af eksistentiel tilfredshed, som det er svært at udtrykke gennem andre kunstformer,” forklarer Marselis.

Adspurgt om, hvorvidt han slet ikke er motiveret af nogen form for afsmag for den politiske retning, som Danmark bevæger sig i, eller for hykleriet hos ikoniske litterære og kunstneriske forgængere, er svaret entydigt.

“Nej, slet ikke. Jeg mener faktisk, at de fleste kunstnere, der er kommet før mig, har bidraget positivt på hver deres måde. I forhold til politik forekommer det parlamentariske demokrati mig faktisk at være glimrende til at afspejle den holdningsmangfoldighed, der findes i samfundet.”

Frygter ironi
En enkelt ting kan dog gøre den unge kunstner utilpas og nervøs i forhold til modtagelsen af den nye digtsamling.

“Det værste, jeg kan forestille mig, er, at folk opfatter mit budskab ironisk,” siger han og fortsætter:

“Jeg vil meget gerne understrege, at jeg altså ikke er ironisk. Titlen er helt retvisende og ikke et forsøg på forkrampet at udstille selvfornægtelse i et dekadent senmoderne hyperkapitalistisk forbrugersamfund kort før den klimamæssige og moralske undergang, selvom jeg er bange for, at det i praksis vil være umuligt helt at fjerne folks mistanke.”

Selvom Martin Marselis regner med at bruge de næste par måneder på at promovere sin digtsamling, er Gode Takter langt fra gået i opløsning. Marselis fortæller, at bandet planlægger at indspille et album udelukkende med variationer over Stig Møllers hit “Sikken dejlig dag det er i dag”.