Foto: Pathfinder77, Wikipedia

Foto: Pathfinder77, Wikipedia

En enig direktion og bestyrelse i den aarhusianske fodboldklub opsiger med øjeblikkelig virkning samarbejdet med cheftræner David Nielsen efter to uger uden resultater. Eksperter peger dog på, at de manglende resultater kan skyldes en spillepause i Superligaen. Ny cheftræner bliver AGF-direktør Jacob Nielsen.

Når AGF i aften møder Lyngby i Superligaen, bliver det uden David Nielsen som træner. Sent søndag aften fik han beskeden om, at han ikke længere var ønsket i klubben.

“Fyringen af David skal ses i lyset af den totale mangel på resultater, vi har oplevet i den periode, hvor han har siddet som træner. Når dit hold hverken vinder, spiller uafgjort eller taber, leverer du ikke noget. Så er det ud,” forklarer en tydeligt ophidset AGF-direktør, Jacob Nielsen.

Eksperter undrer sig
David Nielsens fyring kommer bag på mange mennesker i det danske fodboldmiljø. Specielt timingen i dette træner-exit fra Fredensvang undrer mange eksperter.

“Det har ikke været en let periode for klubben, siden David Nielsen kom til. Han blev ansat på et løfte om at bibringe resultater. Men klubben har ikke rørt på sig i Superligaen, siden han satte sig i chefstolen. Forklaringen finder vi nok i det strukturelle forhold, at Superligaen har holdt pause i de 14 dage, hvor David Nielsen var træner. Det giver svære betingelser for at levere resultater i ligaen, så derfor kommer fyringen bag på mig,” forklarer Dan Galten, sportsredaktør på Århus Stiftstidende.

Den forklaring køber Jacob Nielsen ikke.

“Det er den slags undskyldninger, som fremelsker en taberkultur. I det her game bliver vi bedømt på, hvad vi præsterer. Jeg konstaterer nøgternt, at vi ikke har præsteret i Superligaen under David. Om søforklaringen så er proces, skader eller noget tredje er fuldstændig ligegyldigt for mig,” siger direktøren.

Ny træner, gammel kending
Siden rygterne om trænerfyringen begyndte at florere i løbet af weekenden, har spørgsmålet om, hvem der skal være ny mand i det varme aarhusianske trænersæde, meldt sig.

Jacob Nielsen satte hurtigt en stopper for de spekulationer, da vi spurgte ham til, hvilke træneremner han og bestyrelsen kigger på.

“Efter aftale med Lars Fournais (bestyrelsesformand i AGF, red.) bliver jeg ny træner. Jeg har god erfaring med at coache spillerne via pressen. Tror du det var tilfældigt, at holdet i foråret begyndte at vinde kampe, efter at jeg på tv opfordrede dem til at kigge på deres tissemænd?” spørger den nyudnævnte AGF-træner og fortsætter:

“Jeg er sikker på, at medie-medieret ledelse er kommet for at blive. Jeg ved, at det får mine spillere til at præstere på banen. Derudover er jeg overbevist om, at min coaching af holdet via medierne vil give klubben mere PR, end Michael Gravgaard og Randers FC har våde drømme om,” slutter Jacob Nielsen.