Foto: Brandsen, Wikipedia

Foto: Brandsen, Wikipedia

Socialdemokrater er begejstrede over, at Zenia Stampe kan fortælle dem om partiets ideologi, og at hun betragter manden, der indførte efterløn og indvandrerstop i Danmark, som et politisk forbillede.

I fredagens Berlingske langede den radikale værdiordfører Zenia Stampe kraftigt ud efter socialdemokraterne. Stampe mener, at de har svigtet idealerne om omsorg for de fattige og solidaritet, som man kendte dem fra eksempelvis nyligt bisatte Anker Jørgensen. Flere socialdemokrater, som RokokoPosten har talt med, erkender nu, at den radikale politiker ved mere om deres ideologi og partihistorie, end de selv gør.

“Jeg havde faktisk slet ikke overvejet, at det var mig og mit parti, der var noget galt med,” fortæller 52-årige Carsten Pedersen, der er formand for den socialdemokratiske partiforening i Nakskov og til dagligt arbejder som faglig sekretær.

Parring af sæbe og ål
“Godt nok sagde Anker, at De Radikale er resultatet af parringen mellem et stykke badesæbe og en ål, og at han ville begrænse indvandringen, så vi ikke blev overrendt.  
Men altså, når kritikken kommer fra en som Zenia Stampe, som virkelig kender mit parti og dets historie, så lytter man lige en ekstra gang,” siger han.

Også den 58-årige grovsmed Mark Madsen fortæller, at han er voldsomt imponeret af Zenias Stampes argumenter.

“Jeg havde faktisk aldrig tænkt over, at manden, der stod bag indvandrerstoppet i 1973, skulle mene, at nutidens socialdemokrater var begrænsede i deres internationale udsyn og solidaritet, så i den henseende må jeg nok erkende, at Zenia virkelig fik åbnet mine øjne for andre perspektiver,” forklarer han.

Vil have efterløn tilbage
Mark er også begejstret for, at Zenia Stampe efter eget udsagn vil “videreføre arven” fra Anker Jørgensen i det Radikale Venstre.

“Det lyder virkelig herligt, for jeg har i mange år kæmpet på de indre linjer for, at særlig den efterløn, som Anker indførte, bliver genoprettet. Derfor ser jeg virkelig meget frem til, at Zenias omtanke for de fattige for alvor slår igennem på den front,” jubler han og tilføjer, at han overvejer at kontakte den radikale værdiordfører med henblik på et forslag om at hæve topskatten.