Foto: mikdam, Bigstock

Foto: mikdam, Bigstock

En læser har givet noget til en hjemløs. Desværre glemte han at fortælle om det på Facebook, og nu vil han gerne vide, hvordan han kan gribe det an, så hans investering ikke er helt spildt.

Kære RokokoPosten

Forleden købte jeg to smurte rundstykker og en basse for 25 kroner. Det var meningen, jeg ville spise det, når jeg kom på arbejde og havde lavet en god kop kaffe. Men jeg mødte en hjemløs på vejen og kom til at give posen til ham.

Siden har jeg spekuleret over, om det var dumt at forære en pose morgenbrød væk uden at dokumentere det. Om jeg måske burde have taget et billede til Facebook, så jeg kunne blive anerkendt for min gode gerning.

Jeg håber, at I vil hjælpe mig, for jeg sidder med følelsen af at have lavet en dårlig investering. Godt nok blev den hjemløse glad, men jeg fik hverken likes, hjerter eller “Det er så stort”-kommentarer. Og jeg var faktisk sulten i lang tid, før jeg fik tid til at gå til frokost.

Venlig hilsen charity-tumpen

Kære charity-tumpe

Vi er enige med dig i, at det var en dårlig investering. Når man forærer to smurte rundstykker og en basse til en værdi af 25 kroner til en hjemløs, bør man gå efter et afkast på mindst 27,4 procent positive reaktioner ud af alle, der hører om den gode gerning. Du har slet ikke fortalt om den og har derfor mistet hele din investering.

Det er dog ikke for sent at få en gevinst. Du kan skrive et opslag uden fotodokumentation. Lad som om, at det er sket tidligere samme dag – ingen ved jo, hvornår det rent faktisk skete. Vi vurderer, at det vil give et afkast på op til syv procent. Du kan også bede en af dine venner klæde sig ud som hjemløs og tage et billede med ham eller hende. I så fald vurderer vi, at afkastet nærmer sig det, du kunne have fået, hvis du havde ageret klogt fra begyndelsen.

Et sidste alternativ er, at du betragter investeringen som tabt, men tager ved lære og fra nu af eksperimenterer med dine bidrag til hjemløse. Prøv at give en hotdog eller en kop kaffe, eller hvad med en 50’er? Notér dig, hvordan markedet reagerer, så vil du med tiden kunne forudse, hvordan du får størst muligt udbytte fra den mindst mulige investering. Held og lykke!

Med venlig hilsen RokokoPosten

Har du et problem, som RokokoPosten skal løse for dig, så skriv til brevkasse@rokokoposten.dk. Ved at skrive giver du RokokoPosten lov til at bruge, undlade at bruge, misbruge og/eller forvanske dit spørgsmål efter forgodtbefindende.