Foto: justsolove, Bigstock

Foto: justsolove, Bigstock

Helt fra 0. klasse udsættes skolebørn for karamelangreb. Langt de fleste tager hævn, når de selv kommer i 9. klasse. Det er en opadgående voldsspiral, mener terrorforsker.

Folkeskolerne formår ikke at løfte deres ansvar og bryde den negative, sociale arv, som gennem generationer har forvandlet tusindvis af danske unge til skruppelløse voldsfanatikere. Det mener terrorforsker Jens Mathiasen. Han ser med stor bekymring på fænomenet, der af grunde, som efterforskes intenst af PET, lader til at bryde ud på næsten alle landets grundskoler i løbet af maj måned.

“Pludselig en dag dukker alle elever fra 9. klassetrin op i udklædning, og så går de amok i et voldsorgie, hvor de styrter ind i klasselokaler og kaster karameller rundt i vildskab,” siger Jens Mathiasen, der hvert år frygter for sine to børn, der går i 3. og 5. klasse.

“De kommer hjem med blå mærker og en masse karameller, og de taler om overgrebsmændene som helte, bare fordi de har fået slik,” fortsætter han.

Skrig og kaos
Allan Petersen er indskolingslærer og bekræfter Jens Mathiasens historie.

“Jeg har set det flere år i træk. Midt i undervisningen bliver døren flået op, og så vælter det ind med skrigende unger i farvestrålende kostumer. Børnene bliver først begejstrede, fordi det ser så festligt ud, men så begynder karamel-bombardementerne, og så bliver det til skrig og kaos, og de små forsøger at finde ly bag stole og under borde. Bagefter går de i sukkerchok, og jeg er ikke i tvivl om, at de bliver skadet for livet,” siger han og uddyber:

“Allerede i 1. klasse begynder de at tale om, hvordan de selv skal kyle karameller i hovederne på de små, når de selv bliver store. De bliver præget af den her usunde voldsromantik, fra de er ganske små.”

Lærer af de store
Jens Mathiasen fortæller, at hans børn ikke bare forguder deres overgrebsmænd. De lærer også af dem.

“Min søn fortalte, at en af hans klassekammerater har en storesøster, som går i 9. klasse. Hun har lært dem, at de skal lægge karamellerne i fryseren, for så bliver de hårde og gør større skade,” fortæller han.

Han overvejer at sende sine børn på efterskole i 9. klasse for at afholde dem fra selv at blive overgrebsmænd.