Foto: Volha Barysevich, Bigstock

Foto: Volha Barysevich, Bigstock

MDMA ved man, hvad er, i modsætning til mRNA, mener mange unge, der nu ændrer mening og alligevel godt vil tage imod tilbuddet om vaccination mod COVID-19.

“Altså, mRNA har man måske hørt om i en enkelt biologitime ever, mens alle jo ved, at MDMA er fuldstændig ufarligt, for det har vi alle prøvet.”

Christoffer Bendiks er 19 år gammel og en af de mange, der ånder lettet op, efter at sundhedsmyndighederne har lanceret en vaccine specielt til de unge. Ifølge Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, er der tale om et samarbejde mellem myndighederne og de kommunale ungdomsråd, der inddrager de unge i bekæmpelsen af COVID-19.

“Vi er meget stolte over, at vi efter så kort tid har fundet en løsning, som både de unge og deres forældre kan være trygge ved,” siger han.

Kender langtidseffekterne af MDMA
For Christoffer Bendiks og hans venner var det en banebrydende nyhed. De har nemlig, ligesom mange andre unge fra hele landet, været meget skeptiske over for at skulle vaccineres mod COVID-19.

“Se det fra vores synspunkt: Vi aner ikke, hvordan det der mRNA påvirker kroppen, især ikke på længere sigt, når det er så nyt. Så man kan godt blive bange for, at man bliver mere syg af vaccinen end af coronavirus, selvom det selvfølgelig er nederen, hvis man smitter de gamle,” siger han.

Derfor er Christoffer Bendiks ikke i tvivl om, at hvis han skal vaccineres, skal det være med den MDMA-baserede vaccine.

“MDMA ved man, hvad er. Man kender også langtidseffekterne, for vores forældre tog det også, da de var unge, og de går jo på arbejde hver dag og opfører sig næsten helt normalt,” siger han.

Ingen negative bivirkninger
Desuden ved Christoffer Bendiks, at der ikke er negative bivirkninger forbundet med MDMA. Tværtimod glæder han sig til at kunne feste 72 timer i træk, når han har fået vaccinen:

“Det er megafedt, at man skal have to doser, så man virkelig kan feste igennem og kompensere for alle de måneder, hvor vi bare har skullet sidde derhjemme.”

Søren Brostrøm mener også, at MDMA-vaccinen er et godt og sikkert valg for de unge.

“Hvis de bare sørger for at få nok at drikke, kan der ikke ske noget ved det. Det lærte jeg i hvert fald, da jeg var ung,” siger han.