Foto: Voy, Bigstock

Camilla kan ikke forstå, hvorfor Kasper pludselig mener noget om, hvordan deres hjem skal se ud. RokokoPosten tror, at det bare er en fase.

Kære RokokoPosten

Jeg er en kvinde på 34 år, der har boet med min mand, Kasper, siden 2010. I al den tid har jeg stået for at indrette de steder, vi har boet. For et par måneder siden købte vi en lejlighed, hvor jeg fra starten besluttede, at vi gerne ville have nyt køkken, fordi det gamle simpelthen var for umoderne. Samtidig forklarede jeg Kasper, at det var nødvendigt at få malet mindst én væg i en støvet grøn farve og henviste til lødige kilder såsom den amerikanske indretningsblog Homezilla.

Men nu, hvor vi skal i gang med at finde maler og køkkenforhandler, siger Kasper pludselig, at han er tilfreds med det gamle køkken. For nylig viste han mig en beige farveskala og spurgte, om vi ikke skulle bruge den til alle stuens vægge.

Hvad bliver det næste, at han vil svampemale badeværelset orange? Jeg er i chok og synes ikke længere, at jeg kender min mand. Hvad skal jeg gøre?

Kærlig hilsen

Camilla

Kære Camilla

Det lyder som om, du har haft en meget ubehagelig oplevelse, og vi forstår godt, at den slags selvstændigt initiativ fra en ellers medgørlig og fredelig mand kan komme som et stort chok. Det er jo ikke ligefrem det, man forestiller sig, når man siger ja til hinanden og lover at holde sammen i medgang og modgang, vel?

Alligevel råder vi dig til at tage den med ro. Bare fordi din mand en enkelt gang eller to har vist interesse for indretning, betyder det ikke, at han grundlæggende har ændret sig og for fremtiden vil have holdninger på området. Vi kender til flere tilfælde, hvor en mand, i et misforstået anfald af maskulin selvhævdelse, pludselig er begyndt at gå op i møbler, lysindfald eller køkkenbordplader, og hver gang er det gået i sig selv efter højst et par måneder.

Det vigtigste er, at du ikke overreagerer, da det kan føre til trodsighed hos din mand og resultere i, at han forlænger sin indretningsfase, så du først kan få dit nye køkken til foråret. Giv i stedet udtryk for, at du synes, hans tanker er spændende, og at I skal diskutere dem nærmere på et ikke defineret tidspunkt i fremtiden. Hvis han insisterer på sin beige farveskala, må du afvise ham nænsomt og bestemt, ligesom man ville afvise et barn, der vil have fredagsslik til morgenmad. Hvis din mand stadig mener noget om vægfarver, når det er blevet jul, er du velkommen til at skrive til os igen.

Kærlig hilsen

RokokoPosten