Foto: Divya777, Bigstock

Foto: Divya777, Bigstock

En amerikansk præsident, der foretrækker at være anonym, indgik for fire år siden et væddemål om, at han kunne blive afsat i utide. Nu søger han RokokoPostens hjælp, så han kan nå det, før tiden rinder ud.

Kære RokokoPosten

For fire år siden stillede jeg op til mit embede, mest som en joke og for at markedsføre mit nye tv-program. Jeg tog det ikke seriøst, men brugte det meste af tiden på at spille golf. Jeg sørgede endda for at få offentliggjort en video lige før valget, hvor jeg taler om alle de kvinder, jeg har befamlet, og siger “grab them by the pussy”. Men til min egen forbløffelse stemte de religiøse nutheads på mig alligevel.

Så indgik jeg et væddemål med mine golfkammerater om, at jeg ville kunne blive afsat, før første periode var ovre. Siden da har jeg udøvet magtmisbrug. Jeg har hånet en handicappet journalist på offentligt tv. Jeg har aflyst et officielt besøg til et andet land, fordi jeg ikke måtte købe en ø. Jeg har forsøgt at presse et fremmed land til at finde smuds på min modkandidat. Men intet hjalp. Da jeg så tabte valget, fik jeg pludselig travlt, hvis jeg skulle nå at vinde væddemålet. Så jeg forsøgte aktivt på at undergrave demokratiet og få mig selv indsat som diktator. Da det heller ikke hjalp, opfordrede jeg mine tilhængere til at storme en regeringsbygning med vold. Men de vil stadig ikke afsætte mig før tid – de vil kun dømme mig i en rigsretssag flere måneder efter min embedsperiode.

Hvad pokker skal jeg gøre?

Kærlig hilsen 
Anonym amerikansk præsident

Kære John Barron/John Miller/Carolin Gallego/David Dennison/Donald Trump

Vi vil foreslå, at du straks indkalder til pressemøde. Husk, at du kun har ganske kort tid, så gør det gerne allerede i dag. På pressemødet skal du fortælle, at du erkender dit valgnederlag. Derefter skal du undskylde, at du har kaldt pressen for fake news media og alt det andet grimme, du har sagt. Du skal kort sagt lægge dig fladt, indrømme alle dine fejl og sige, at du påtager dig ansvaret og derfor vil samarbejde i rigsretten og acceptere dommen, uanset hvordan den kommer til at lyde.

Når journalisterne stiller spørgsmål, skal du svare ærligt. Hvis der er noget, du ikke ved, skal du erkende det, og du må under ingen omstændigheder svare igen eller blive sur over noget, uanset hvor kritisk det er.

Gør du det, lover vi, at du straks vil blive afsat, for så vil folk tro, at du er gået fuldstændig fra forstanden.

Kærlig hilsen
RokokoPosten