Foto: Phongphan, Bigstock

Foto: Phongphan, Bigstock

Selvom det så ud til, at Svend Berggreen havde mødt sin overmand, da han inviterede sin nye svigersøn på et spil skak, var der i virkeligheden tale om et forsøg på at redde den unge mands ære.

Lørdag eftermiddag præsenterede 23-årige Mathilde Berggreen sin kæreste, 24-årige Mathias Mortensen, for sine forældre. Det er første gang, Mathilde har haft en kæreste med hjemme hos forældrene, så det var en stor begivenhed for dem.

“Jeg var lidt nervøs, for min far kan godt være sådan lidt … ja, at ingen er god nok til hans datter og den slags. Så jeg tog først Mathias med hjem nu, selvom vi har været kærester i over et år,” fortæller Mathilde.

På grund af anspændtheden havde Mathilde aftalt med sine forældre, at parret bare skulle komme til aftensmad og derefter tage videre. Men under maden fandt Mathias og Mathildes far ud af, at de begge var glade for at spille skak.

Kæmpede, som gjaldt det livet
Mathilde forsøgte diskret at signalere til Mathias, at han skulle afslå faderens invitation til et spil efter maden, men Mathias takkede ja.

“Min far er verdens dårligste taber og slet ikke så god til skak, som han tror. Han plejer bare kun at spille mod min mor, og hun kan slet ikke finde ud af det,” siger Mathilde, der trak med sin mor ud i køkkenet for at undgå at overvære seancen.

Selv på afstand kunne Mathilde dog sagtens høre sin fars udbrud under spillet. Han kæmpede, som gjaldt det livet, fortæller Mathilde, der nemt kunne følge med i, at Mathias stille og roligt satte hendes far skakmat.

Spil for galleriet
Efter nederlaget, som Mathias efter eget udsagn kom forholdsvis let til, fortæller Svend Berggreen, at det hele var spil for galleriet:

“Jeg gjorde mig dårlig med vilje, for jeg vil jo ikke have, at Mathias opfatter mig som en trussel. Og så var jeg jo nødt til at bande og svovle og spille så sur, at jeg ikke ville sige farvel, for ellers ville han jo opdage, at jeg lod ham vinde for hans skyld.”

Mathildes mor, Berit Berggreen, vil helst ikke blande sig for meget, men siger om sin mands påstand:

“Så siger vi det.”