Foto: RainerPlendl, Bigstock

Foto: RainerPlendl, Bigstock

Det er oppe i tiden at minde hinanden om, at man skal huske at have sig selv med. Hvorfor det er vigtigt, fandt 32-årige Jens Toft ud af, da han tog på ferie og opdagede, at han havde efterladt sig selv hjemme i sofaen.

“Husk nu at få dig selv med.”

Sådan siger vi ofte til hinanden, og det er der en god grund til. Det er nemlig pænt akavet at glemme at få sig selv med. Det måtte den 32-årige revisor Jens Toft fra Varde sande, da han for nylig tog på ferie i Italien sammen med en gruppe venner.

De skulle af sted til Billund Lufthavn meget tidligt om morgenen. Jens havde holdt sig vågen, men et par timer før afgang blev han så træt, at han lagde sig på sofaen. Da vækkeuret ringede, var han helt konfus og var derfor ikke helt opmærksom, da han hastigt pakkede de sidste ting og skyndte sig ud af døren.

Stolt over at huske passet
Ude i lufthavnen mødtes vennerne. Jens var stadig ikke helt vågen og blev pludselig nervøs for, om han havde glemt sit pas.

“Jeg fik bare den der fornemmelse af at have glemt noget vigtigt, og så slog det mig, at jeg ikke kunne huske, om jeg havde pakket mit pas,” siger han.

Heldigvis viste det sig, at passet lå i tasken. Men følelsen af at have glemt noget vigtigt blev siddende i Jens under hele turen til hotellet i Venedig.

Inde på hotelværelset begyndte Jens at pakke ud, og det viste sig, at alle de ting, der stod på pakkelisten, var med i bagagen. Han prøvede derfor at slå tanken om at have glemt noget ud af hovedet.

Virkede usædvanligt fraværende
Den bitre sandhed gik først op for Jens om aftenen, da han gik rundt i byen med sine venner.

“De blev ved med at spørge til mig. Om jeg var okay, om der var noget i vejen. De sagde, at jeg virkede usædvanligt fraværende,” fortæller han og tilføjer:

“Så gik det pludselig op for mig: Jeg havde fået alle mine ting med, men mig selv havde jeg efterladt hjemme i sofaen. Det var virkelig kvajet. Nu blev jeg nødt til at få mig selv eftersendt, så jeg i det mindste kunne få noget ud af turen.”

Det lykkedes heldigvis for Jens at få sig selv med et fly, så han kun gik glip af en enkelt dag. Men det blev en bekostelig affære, og Jens er derfor ikke i tvivl:

“Man skal altid huske at have sig selv med. Det er simpelthen så vigtigt.”