Foto: Avis De Miranda, Bigstock

Foto: Avis De Miranda, Bigstock

Den britiske astrofysiker og rockguitarist Brian May indrømmer, at det ikke var en skuespiller, men ham selv, der spillede den unge Brian May. “Jeg ved godt, det er lidt snyd, men jeg opfandt en tidsmaskine,” siger han.

Filmen Bohemian Rhapsody, der søndag vandt en Golden Globe, har været mange år undervejs. Officielt skyldes det administrative udfordringer samt problemer med at få skrevet et passende manuskript og finde de rette skuespillere. Virkeligheden er dog en anden, fortæller astrofysiker Brian May, der også er kendt som guitarist i bandet Queen, som filmen handler om.

“Da vi første gang blev kontaktet angående en film om Queen og Freddie Mercury, havde jeg lige bygget en tidsmaskine, og da jeg syntes, det kunne være skægt at spille mig selv som ung, fik jeg filmholdet til at sætte projektet på standby, til jeg havde været tilbage i tiden for at hente mig,” siger Brian May.

Er lidt af en perfektionist
Det viste sig dog, at der skulle gå år, før Brian May var klar til at præsentere en ung version af sig selv.

“Jeg indrømmer, at jeg er lidt af en perfektionist, og jeg måtte rejse til mange forskellige dage og årstal for at finde netop den version af mig selv, jeg gerne ville have med i filmen,” siger han og fortsætter:

“Desuden var den unge mig skeptisk over at skulle på tidsrejse. Han var nervøs for, at vi kom til at ændre historiens gang. Dengang vidste jeg jo ikke, at jeg mange år senere ville opfinde en teknologi, der gør tidsrejser mulige uden risiko for at ændre verdens gang.”

Bange for misbrug
Officielt er det den walisiske skuespiller Gwilym Lee, der spiller Brian May. Det skyldes, at May blev nervøs for, at hans tidsmaskineteknologi kunne blive misbrugt, hvis det blev kendt, at han havde lavet den.

Lee indvilgede straks i at dække over Mays opfindelse og undrer sig over, at ingen har fattet mistanke:

“Jeg mener, Joseph Mazzello ligner faktisk John Deacon, Rami Malek ér Freddie Mercury, og Ben Hardy er så pæn, at ingen tænker over, om han ligner Roger Taylor. Men jeg ligner jo slet ikke Brian May, og alligevel er det lykkedes os at skabe en illusion om, at jeg faktisk var med i filmen,” siger han.

Det var filmens succes ved Golden Globes, der fik Brian May til at gå til bekendelse.

“Folk fortjener at kende sandheden, så nu har jeg destrueret maskinen og alt, hvad der findes af skitser,” siger han og tilføjer:

“Jeg har det hele i hovedet, så jeg kan bygge en ny når som helst. Hvem ved, måske har en fremtidig mig allerede gjort det.”