Foto: Chatham House, Flickr

Anders Rasmussen er mest kendt som vinsmager på Danmarks Radio, men i et nyt program skal han indlede angrebskrige i varme lande på et tvivlsomt grundlag og føre et helt folketing bag lyset.

Millioner af danske tv-seere har nydt programmer, hvor vinkenderen Anders Rasmussen rejser Europa tyndt og eftertænksomt deler sine meninger om fine vine og causerer om europæiske forhold. Men fremover kommer publikum til at se Rasmussen i en helt ny rolle.

“Jeg skal stå i spidsen for et nyt reality-koncept, hvor jeg skal planlægge og gennemføre ulovlige angrebskrige mod despotiske regimer i Mellemøsten,” fortæller Anders Rasmussen, som lover seerne et spændende program præget af krigsscener og politiske intriger.

Kan fake masseødelæggelsesvåben og vinviden
Selvom vin og angrebskrige er to meget forskellige verdener, kan Anders Rasmussen godt se ligheder.

“Som vinkender kan man godt bluffe sig frem ved med stor overbevisning at hævde, at man kan smage tjære, kørvel og abrikos i en obskur, tissmagende chateau-et-eller-andet. Jeg er temmelig sikker på, at man også kan kan få folk til at hoppe på fortællinger om masseødelæggelsesvåben med lidt blomstrende retorik og fasthed i stemmen,” siger han.

Anders Rasmussen understreger, at programmet vil være interessant for mange forskellige målgrupper.

“Der kommer til at være noget for alle. Både dem, som godt kan lide action med tanks og bomber, og dem, der er mere til højspændt politisk drama,” siger han og uddyber:

“Personligt bliver programmet virkelig udfordrende for mig. Jeg skal balancere hensynet til ministeransvarsloven og fremmede magter samtidig med, at jeg fører Folketinget bag lyset.”

Mere overbevisende som angrebskriger
RokokoPosten har set to afsnit. I første del består det dramatiske højdepunkt af en passage, hvor Rasmussen med slettelak og saks retter i analyserne fra Forsvarets Efterretningstjeneste for at kunne præsentere en helt anden analyse for Folketinget og Udenrigspolitisk Nævn. Store dele af andet afsnit omhandler en spændende og komisk gemmeleg med journalister fra Ekstra Bladet.

Ifølge RokokoPostens filmanmelder er det nye koncept en nervepirrende og velfortalt succes, da Anders Rasmussen er langt mere overbevisende som angrebskriger end som vinsmager.