Foto: Moahim, Wikipedia

En politisk kommentator brød i går sammen på TV 2 NEWS og indrømmede, at han ikke har den fjerneste idé om, hvornår der bliver valg, og at hans analyser primært er baseret på samtaler mellem ungdomspolitikere, som han har overhørt på et politisk værtshus.

Preben Marquart er politisk kommentator og hyppigt anvendt af flere danske medier, heriblandt TV 2 NEWS. Onsdag eftermiddag kunne stationens seere imidlertid opleve, at Marquart faldt ud af sin vante rolle som kompetent analytiker af dansk politik. Det skete under et indslag, hvor studievært Troels Mylenberg spurgte Marquart om, hvornår Løkke udskriver folketingsvalget.

Kommentator: Jeg gætter bare
“Jaeh altså, vi ved jo, at Løkke har øjet på bolden, og med de nyeste forlig er der benzin på motoren, så han er meget tæt på at gå ned i det politiske maskinrum og trykke på den store røde valgknap,” forklarede Marquart.

Det svar var dog ikke tilstrækkelig specifikt for Mylenberg, der fortsatte:

“Men hvornår kommer valget så?”

“Jeg ved det ikke! Okay, er du glad? Jeg har ingen fucking idé. Jeg gætter bare ligesom alle andre. Fuck. Det var rart at få sagt. Jeg gætter bare!” råbte Marquart aggressivt, hvorefter han væltede sin TV2 NEWS-kaffekop og fortsatte:

“Den eneste, som teoretisk kunne vide det, er Lars Løkke Rasmussen. Men jeg er i tvivl om, hvorvidt han selv aner, hvornår valget kommer, da hans foretrukne politiske problemløsningsmodel er at stikke hovedet i sandet og skubbe svære beslutninger foran sig, så hvordan fanden skulle jeg vide det?”

Sladder fra Toga Vinstue
Derefter valgte Marquart at løfte sløret for, hvad hans virke som analytiker og kommentator mere generelt er baseret på.

“Det meste af det, jeg siger, stammer fra overhørt sladder blandt ungdomspolitikere på det politiske værtshus Toga Vinstue, hvis jeg da ikke bare læser nogle af de andre kommentatorers analyser og omskriver deres pointer marginalt,” sagde han og fortsatte:

“Og når jeg taler om ‘højt placerede kilder i regeringen’, dækker det i praksis kun over en gammel studiekammerat, der hedder Trine og er ansat i pressetjenesten i Økonomiministeriet.”

Herefter erklærede Marquart, at han ikke ønskede at deltage i indslaget længere og i øvrigt gerne ville have en taxabon, så han kunne komme hjem og græde ud.