Foto: Vadim Ungureanu, Bigstock

Foto: Vadim Ungureanu, Bigstock

Transportminister Ole Birk Olesen bakker op om at bruge 377 millioner på vejen. “Vi kan opnå en tidsbesparelse, som vil være en klar gevinst for samfundet,” mener han.

Dansk Folkeparti er trætte af den tunge kritik, der gennem længere tid har forstyrret det daglige arbejde på Christiansborg. Partiets transportordfører, Kim Christiansen, vil derfor have en omfartsvej, der kan lede kritikken uden om partiets gruppelokale og de enkelte medlemmers kontorer.

“Omfartsvejen flugter fint med de øvrige planer for infrastrukturen på og omkring Christiansborg, og den kan anlægges, så den ikke bare kommer Dansk Folkeparti, men også de øvrige partier og politikere til gavn,” siger han og tilføjer, at vejen skal lede kritikken væk allerede ved indgangspartiet, hvorfra den ledes i retning af Københavns Hovedbanegård, så den let kan spredes ud over landet.

Effektiv afvikling af tung kritik
Idéen møder opbakning hos transportminister Ole Birk Olesen (LA), som mener, at de 377 millioner er givet godt ud.

Den nye omfartsvej vil nemlig kunne afvikle kritikken langt mere effektivt end den eksisterende infrastruktur, forklarer han:

“Der er meget tung kritik, der kører ind gennem hoveddøren til Christiansborg og videre gennem gange, der slet ikke er konstrueret til at bære den. Man kan godt argumentere for, at 377 millioner kroner er mange penge, men når man tænker på den tid, Dansk Folkeparti vil spare, når de ikke dagligt bliver kørt over af tung kritik, er det indlysende, at det er god brug af skatteborgernes penge.”

Gavnligt at give til DF
Transportministeren understreger, at det ikke kun er selve omfartsvejen, der giver projektet politisk vægt. I sig selv er det gavnligt at kunne give noget til Dansk Folkeparti.

“Dansk Folkeparti vil virkelig gerne slippe for at få al den tunge kritik direkte ind på Christiansborg. Ved at imødekomme deres ønske kan vi få noget andet til gengæld. Hvad vi vil have, ved jeg ikke helt endnu, men det er slet ikke usandsynligt, at det bliver noget, som vil indbringe mere end 377 millioner kroner, så vi alt i alt har sparet penge,” siger han og slutter:

“Men uanset hvad er det en gavnlig aftale med god politisk ræson. Det er nemlig gavnligt at lave aftaler med god politisk ræson, og det er der jo i den her aftale.”