Det lykkedes ikke den ateistiske tekstilproducent DissBelief at forarge Vatikanet med “Jesus-suttekluden” – en lille bamse svøbt i et tæppe, som blev lanceret i Dansk Supermarkeds varehuse i sidste uge.

“Jeg havde helt klart forventet en voldsommere reaktion,” lød det fra Dissbeliefs indehaver, Jens Hansen-Birk, da det viste sig, at Vatikanets talsmand, Federico Lombardi, syntes, at Jesus-suttekluden var for sød til at forarge ham.

Jens Hansen-Birk mener, at Lombardis attitude skyldes en blindhed, han kan takke sin religiøse tro for.

“Jesus-suttekluden håner den kristne gud og dens tilhængere ved at udstille dem: ‘Se, her har I en sutteklud, som er virkelig, i stedet for, at I bruger den der usynlige mand i himlen!’ Men Lombardi opdager slet ikke kritikken, og det må skyldes, at troen har gjort ham blind for kendsgerninger.”

Lombardi: “Nå, men okay så …”
Federico Lombardi udtrykker stor medfølelse for Jens Hansen-Birks motiv, men fastholder, at han har svært ved at se Jesus-suttekluden som en provokation.

“Den er simpelthen for sød,” siger han.

Men Jens Hansen-Birk kan forsikre om, at Jesus-suttekluden er alt andet end sød, og at Lomobardis manglende evne til at se blasfemien blot beviser, at religiøs tro gør tilhængerne blinde for fakta.

“Nå, okay, men så får vi nok svært ved at forstå hinanden,” lyder Lombardis svar til Hansen-Birk.

Golgata-vibrator
Jens Hansen-Birk er dog fortsat optimistisk og har allerede en ny idé klar til DissBeliefs sortiment.

“Vi laver da bare en Golgata-vibrator, som forestiller Jesus på korset. Med trinløs justering og tre vibrationsfelter, og den bliver i hvert fald ikke ‘for sød’,” harcelerer han.

Men Federico Lombardi ønsker heller ikke at forhindre Hansen-Birk i at lave gudsbespottende sexlegetøj.

“Idéen er frastødende, men vi er frie sjæle, og hvad han gør, er i sidste ende en sag mellem ham og Gud.”

Denne kommentar har Jens Hansen-Birk kun afsky til overs for:

“Han bruger ordet ‘sjæl’ om mig, og han nævner ‘Gud’, selvom han udmærket godt ved, at jeg ikke tror på den slags! Men sådan viser de troende deres sande ansigt. Lader som om, de er gode, men i virkeligheden propper de bare deres overbevisning i halsen på alle andre. Føj!” lyder det fra Jens Hansen-Birk, der agter at lave nye produkter, til det lykkes ham at fornærme Vatikanet.