En netop offentliggjort undersøgelse viser, at kønsorganerne hos danske muskelhundeejere ikke er så små som hidtil antaget. Resultatet vækker glæde hos Sammenslutningen for Danske Kamp- og Muskelhunde.

Mandlige danske muskelhundeejere kan nu ånde lettet op og med forøget selvtillid skyde underlivet frem og sige, at de rent faktisk holder af deres hunde. Deres kønsorganer er nemlig ikke så små, som man tidligere har troet. 
Det viser de foreløbige resultater af en landsdækkende kohorteundersøgelse (sundhedsvidenskabelig undersøgelse, red.).

”Resultaterne er ret overraskende. Penis i erigeret tilstand hos muskelhundeejerne er gennemsnitligt kun 16 procent kortere end gennemsnittet i den øvrige befolkning. Og tykkelsen ligger mindre end to standardafvigelser fra landsgennemsnittet,” lyder det fra sociolog Synnøve Gro Petersen fra Syddansk Universitet.

Undersøgelsen baserer sig på den klassiske svenske “Karolinska manu-penis-scrotum-analys”.

Kamphundens rolle som kompensationsobjekt
Tidligere knap så optimistiske antagelser om størrelsen holder altså ikke længere.

”Det viser sig, at vi kan drive en både lang og tyk kæp gennem de gængse forestillinger om muskelhundeejernes små kønsorganer. Nok er deres penis statistisk set signifikant mindre, men så meget mindre er den heller ikke,” forklarer Petersen, der egenhændigt har gennemført undersøgelsen som led i ph.d.-projektet “Kamphundens rolle som kompensationsobjekt”.

”Vi kan faktisk antage, at argumentet om, at kamphundeejeren kan lide sin hund, er validt,” siger hun.


Glæde hos kamphundeforening
Hos Sammenslutningen for Danske Kamp- og Muskelhunde på Amager glæder man sig over resultaterne, der kan være med til at gøre hundeejerne mere stuerene.

”Det har været en almindelig anklage, at vi muskelhundeejere har meget små kønsorganer. Og at vores hunde kun er en slags potensforlængere. Den kollektive mobning må så være slut nu,” siger formand og portør, Ricky Falkentorp Hansen, der elsker at nusse om kamphunden Django på 2 år.