Foto: New Africa, Bigstock

Foto: New Africa, Bigstock

Tusindvis af danskere glæder sig over, at de efter flere måneders pause igen kan betale for et fitnessabonnement, de aldrig bruger. 

“Hvor er det fedt! Det er bare ikke det samme at være inaktiv, når fitnesscentrene er tvangslukkede.”

Sådan skriver Markus Thiim på Facebook som reaktion på nyheden om, at landets fitnesscentre atter må åbne. Han har i flere år haft et medlemskab hos Fitness World, men som alle andre har han været afholdt fra at bruge det, siden landet lukkede ned midt i marts.

“Det var så frustrerende for mig, for jeg havde faktisk planlagt, at jeg ville begynde at træne igen i løbet af foråret,” siger Markus Thiim, der mener, at han sidst var i fitnesscenteret i begyndelsen af 2018. Det er dog muligt, at han husker forkert.

“Men jeg har været der mere end én gang. Eller i hvert fald én gang,” siger han.

Har hele tiden betalt
Markus Thiim valgte at fortsætte betalingerne under lukkeperioden. Medlemmerne blev nemlig bedt om at tage stilling til, om de ville betale i lukkeperioden.

Tina Søndergreen er blandt de medlemmer, der valgte at sætte medlemskabet i bero. Det fortryder hun i dag.

“Det føltes så tomt, når vi nåede til den første, og der ikke blev trukket penge fra Fitness World. Når den månedlige betaling er det eneste, man har med dem at gøre, kan man godt komme til at savne den,” siger hun.

Om hun kommer til at bruge sit medlemskab, når centrene genåbner, ved hun endnu ikke.

“Jeg har haft svært ved at finde motivationen, og det har jeg stadig. Men det er godt at vide, at muligheden er der,” siger hun.

Spændt på at se, hvad de går glip af
Tina Søndergreen og Markus Thiim er begge klar over, at åbningen sandsynligvis ikke bliver på fuld kraft. Derfor er de meget spændte på at se, hvilke tilbud centrene kommer til at have.

“Jeg glæder mig som et lille barn til at se, hvad jeg går glip af, fordi jeg jo nok ikke kommer af sted,” jubler Markus Thiim, der mener, at åbningen af fitnesscentrene er det, der mangler, for at han for alvor kan føle, at det er hverdag igen:

“De sidste par måneder har jeg helt vænnet mig af med at tænke, at jeg da lige kan komme forbi træningscenteret på vej til og fra arbejde. Så nu glæder jeg mig til, at jeg igen kan kigge på et åbent center og sige til mig selv, at i morgen går jeg derind.”