Foto: Wikipedia

Partiet elsker medlemsdemokrati og har enormt højt til loftet. Derfor ser Venstres bagland, folketingsmedlemmer og ledelse enormt meget frem til næstformandsopgøret mellem Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby.

“Hvor er det altså bare dejligt, når meninger brydes, og folk får noget at vælge imellem. Det er jo selve essensen af demokratiet, som ingen vil være foruden – mindst af alt vi Venstre-folk.”

Så klar er udmeldingen fra Henning Nielsen, der er medlem af Venstre i den vestjyske by Sønder Røv, da han hører, at Ellen Trane Nørby også stiller op til posten som næstformand for Venstre og dermed udfordrer Inger Støjberg.

Ellemann: Opslidende kamp god for partiet
Henning Nielsen er langtfra den eneste, som er begejstret for, at næstformandsposten nu kommer på kampvalg. Jakob Ellemann-Jensen, der kandiderer til formandsposten, er også glad for, at der nu er kommet en anden kandidat.

“I et parti som Venstre er det slet ikke noget problem, at der kommer lidt ekstra virak oven på den begivenhedsrige sommer. En lang og opslidende kamp mellem to markante profiler er et udtryk for styrke og for, hvor højt til loftet der faktisk er i Venstre. Så stort hurra for det,” siger han.

Støjberg: Ser frem til konkurrence
Også Inger Støjberg ser frem til at få konkurrence ved valget.

“Jeg er glad for, at medlemmerne nu får noget at vælge imellem, og der er rigtig meget godt at sige om Ellen Trane Nørby, formoder jeg. Hvis man ønsker en udlændingepolitik, hvor man lader islamiske horder vælte ind over grænserne, er hun helt sikkert det rigtige valg,” siger Støjberg og ønsker sin modkandidat held og lykke.

Ellen Trane Nørby kvitterer for lykønskningen og siger til RokokoPosten:

“Jeg har enormt stor respekt for Inger Støjbergs evner som demagogisk folkeforfører. Hvis man ønsker at trække partiet i en mere racistisk retning, kan jeg simpelthen ikke komme på nogen bedre end hende til at gøre det, så jeg ønsker hende naturligvis kun det allerbedste.”

Søren Pind mener ikke, at næstformandsvalget er et særlig presserende emne for Venstre.

“Jeg er ærlig talt rystende ligeglad med, hvem der bliver næstformand. Folk bør langt hellere tale om, hvordan Kristian Jensen er en idiot, fordi han tog min udenrigsministerpost tilbage i 2015.”