Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Efter at have mødt en muslim, der ikke ville give hånd til kvinder, er det radikale folketingsmedlem stødt på en gruppe unge muslimske mænd, der synes, at bøsser er “ulækre” og “forkerte”. “Har de lige prøvet at undertrykke en minoritet?” spørger hun.

Tidligere på ugen skrev Ida Auken (R) et debatindlæg til Politiken, hvor hun udtrykte vrede over, at en repræsentant for en moské ikke ville trykke hendes hånd, fordi hun er kvinde. “Jeg står tilbage med oplevelsen af, at denne mand lige har forsøgt at undertrykke mig,” skrev hun, der aldrig havde prøvet den slags før.

Nu har det radikale folketingsmedlem fået endnu en chokerende oplevelse, der har bragt hende til tasterne.

Ville ikke møde bøsse
“Forleden talte jeg med en gruppe unge muslimske mænd, der begyndte at grine og sige ‘ad’, da jeg fortalte dem om en af mine venner, der er homoseksuel. De sagde, at han ifølge Koranen var ulækker, forkert og burde henrettes, og at de i hvert fald ikke havde lyst til at møde ham. De mente også, at Copenhagen Pride var fuld af ‘klamme mennesker’,” skriver Ida Auken, der spurgte de unge mænd, om de havde for vane at behandle homoseksuelle anderledes end andre.

“De fortalte mig, at de flere gange har mobbet og chikaneret mænd, som ifølge dem så ‘bøssede’ ud. En af dem havde engang skrevet ‘fuck bøsserøve’ på en mur. Jeg var rasende. Har de lige prøvet at undertrykke en minoritet?”

Dybt disrespektfuldt
Ida Auken fortalte dernæst mændene, at de ikke havde nogen ret til at behandle andre på den måde, og at deres diskriminerende holdninger over for medborgere, som ikke gjorde nogen fortræd, var dybt disrespektfulde over for demokratiet.

“‘Hvad med mine øjne?’ sagde den ene af de unge fyre så og henviste til, at han mente, det var klamt at se på to mænd, der holder i hånd. Homoseksuelle er åbenbart så urene i hans verden, at han bliver tilsmudset bare ved at se på dem,” skriver hun og opfordrer alle, der møder de unge mænd, til at tage afstand fra deres synspunkter.

“Vi er et samfund med ligestilling, uanset seksualitet! Hvad bliver det næste: At reaktionære typer vil bestemme, hvem deres døtre må mødes med, eller om de må komme med på lejrskole og i kønsblandede svømmehaller?”