Foto: Folketinget.dk

Foto: Folketinget.dk

Selv om Liberal Alliance netop har gennemført en større effektiviseringsrunde, er partiet allerede klar med en ny spareplan. Målet er at reducere antallet af MF’er og offentlige tilskud for 3,2 millioner om året.

“Det handler om at gøre Liberal Alliance til en mere agil organisation. Skære fedtet væk og køre længere på literen.”

Det er en veltilfreds Alex Vanopslagh, der møder RokokoPosten. Efter ikke engang fire måneder på posten kan Liberal Alliances nye formand se frem til partiets næste store effektiviseringsrunde.

Går ikke ud over kvalitet
“Da vi ikke længere sidder i regering, og vores mandater er ret overflødige, er det oplagt at se kritisk på vores optimeringspotentiale. Vi mener, at resten af den offentlige sektor kan spare, uden at det går ud over kvaliteten, så derfor er det naturligt, at vi går foran med et godt eksempel.”

Med udmeldelsen af Simon Emil Ammitzbøll-Bille fjerner partiet med ét slag 25 procent af sin folketingsgruppe, hvilket på sigt vil spare det offentlige for cirka 3,2 millioner kroner årligt, når den såkaldte sekretariatsbistand bortfalder.

Anne Kirstine Cramon, der netop er tiltrådt som partiets presse- og kommunikationschef, glæder sig til at være med på turen ud over stepperne med Liberal Alliance 2.0.

“I LA har vi en ambition om at skabe et mere fokuseret parti. LA skal gentænke sig selv som politisk institution. LA skal ikke længere være en bred mastodont, men et smalt fyrtårn. Jeg har en forventning om, at LA også i fremtiden vil kunne levere politisk indhold af høj kvalitet – det er der brug for.”

Har udviklet sig i nationalkonservativ retning
Det er endnu ikke klart, hvad Ammitzbøll-Bille skal, nu hvor han er fritstillet fra LA. Flere kommentatorer spekulerer på, om han vil danne et nyt parti, og navne som Borgerligt Centrum og Det Midterste Folkeparti florerer.

Optagelse i De Radikale er også blevet nævnt. Dette afviser politisk ordfører, Sofie Carsten Nielsen, dog:

“Vi er et moderne, positivt, liberalt parti, der kæmper for personlig og økonomisk frihed, mens Simon Emil desværre har udviklet sig i nationalkonservativ retning.”