Foto: romrodinka, Bigstock

Skeletterne rasler ud af skabet hos en mødregruppe i Vanløse, der blandt andet har løjet om Sophus’ børneorm og Sagas motoriske evner. 

“Den slags har mine børn heldigvis aldrig haft, men vi går også meget op i hygiejnen. Børneorm er no go.”

Sådan kunne en sætning lyde i en mødregruppe i Vanløse, der blev oprettet for fire år siden og indtil for nylig stadig var aktiv. Nu er det imidlertid kommet frem, at gruppens fem medlemmer har løjet over for hinanden og på diverse netfora, eksempelvis om sygdomme og motoriske evner.

“Sophus har børneorm, selvom han kun er fire år gammel, og det er superklamt. Mit gæt er, at hans storesøster har smittet ham – og sine forældre,” fortæller ægtefællen til den kvinde, der for et par måneder siden hævdede at gå meget op i hygiejne.

Saga er et kluntet barn
Han, to andre ægtefæller og en række familiemedlemmer står nu frem med sandheden om de fem børn.

“Min datter hævdede over for mødregruppen, at Saga kunne gå, allerede da hun var otte måneder gammel, men at hun bare aldrig havde lyst, når de mødtes. Det er løgn. Saga er et utrolig kluntet barn. Der gik mindst halvandet år,” fortæller moderen til et andet af mødregruppens medlemmer og tilføjer, at Saga ikke begyndte at smile bevidst, da hun var fem uger gammel (“Det var allerhøjest en krampetrækning, fordi min datter hev hende i kinden”), eller kunne bygge et tårn af klodser som treårig. Dette har Sagas mor ellers påstået på Min-Mave.dk og Slyngebarn.dk.

Caroline er gennemsnitlig
“Da først Sagas mor skrev sådan, gik min kone helt amok og hævdede, at Caroline kunne lægge avancerede puslespil, da hun var to et halvt. Hun presser hele tiden på for, at vi skal skrive hende op til en skole for særligt begavede børn, selvom alt tyder på, at Caroline er fuldstændig gennemsnitlig,” fortæller en anden ægtefælle.

Mødregruppen er nu opløst, fortæller Carolines mor og tilføjer, at hun er ked af at høre, at de andre mødre har løjet.

“Det er slet ikke det, som den slags grupper handler om. Jeg har bare tilfældigvis et meget fremmeligt barn, der forleden sagde en hel sætning på engelsk, og det må jeg vel godt dele med andre?” slutter hun.