Foto: photosvit, Bigstock

Dårlige bonusordninger og etcifrede millionlønninger til etnisk danske direktører har bragt udenlandske virksomhedsledere i harnisk. Total løndumping, mener de og fortsætter på tredje uge med afbrænding af større Audi’er og sænkning af sejlbåde i områder nord for København.

En stor gruppe udenlandske direktører mener, at etnisk danske direktører dumper toplederlønninger ved at tilbyde arbejdskraft til etcifrede millionbeløb og alt for lidt lukrative bonusordninger.

Et medlem af Facebook-gruppen ExPatCEODenmark har derfor indkaldt til “stormøde” i morgen på kajen ved Tuborg Havn. I opslaget fremgår det, at “we will take that shit no more – everybody must show”, samt at “turning out is compulsory – everybody is to join – those working will be collected by force”.

Dermed er det sandsynligt, at de optøjer, der har hærget Tuborg Havn de sidste tre uger, fortsætter. Området huser en del udenlandske direktører, og mange af de lokale danske direktørers kongeblå Mercedes’er og Audi’er er blevet væltet og sat i brand, ligesom flere sejlbåde er blevet sænket.

Forsker: Danske direktører bliver diskrimineret
Arbejdsmarkedsekspert ved Aalborg Universitet, professor Henning Jørgensen, forstår godt de udenlandske CEO’ers frustration.

“Vi må se i øjnene, at vi har brugt de sidste mange år på at hæve lønningerne til udenlandske direktører med henvisning til, at det var nødvendigt for at få de rette kompetencer til landet. Nu viser det sig imidlertid, at de danske direktører faktisk er mindst lige så dygtige som de udenlandske. Så føler sidstnævnte sig naturligvis presset af de danske direktørers betydeligt lavere lønniveau,” forklarer han.

Udenlandske topledere har historisk set opnået det dobbelte i løn i forhold til deres danske kolleger foruden meget lukrative bonusordninger og lavere skat.

Hærgede Aston Martin-forretning
Uroen startede for tre uger siden, da en mindre flok arbejdsløse udenlandske direktører hærgede delikatesseafdelingen i Irma på Strandvejen. Politiet måtte senere samme dag trække stave mod den samme gruppe, da den trængte ind i Aston Martin-forretningen ved Svanemøllen Station og forlangte tre af de udstillede sportsvogne udleveret som firmabiler.

“Det er skændigt, hvordan vi bliver behandlet. Der bliver ikke sat pris på de unikke kompetencer, vi kommer med, og så er det klart, at man bliver udadreagerende og agressiv,” siger en anonym talsmand for de udenlandske direktører, mens han pakker sin gyldne faldskærm sammen efter dagens demonstrationer.