Foto: Mangostar, Bigstock

Foto: Mangostar, Bigstock

Om det er en kuldsejlet samtale med det offentlige eller en forfejlet pyrolyserensning af ovnen – bagefter er Heidi parat til at fortælle dig, at du kunne have sparet besværet, hvis bare du havde gjort det på hendes måde.

“Eeeeeeej, men det er jo slet ikke spor svært! Hvorfor gjorde du det dog på den måde?”

Du kender det godt. Frokostpausen er gået med et forgæves forsøg på at forklare fem-seks medarbejdere fra SKAT, hvad du er i tvivl om. Nogle gange er du blevet stillet videre uden et ord. Andre gange har du måttet afbryde en talestrøm på vej i en helt forkert retning. Og til syvende og sidst er du kun mere forvirret, end da du ringede op en halv time tidligere.

Forpint fanger du et par kolleger og fortæller dem om episoden. Du trænger til at høre dem sige, at det også er for dårligt, og at de udmærket selv kender det der med at løbe panden mod en mur, når de taler med det offentlige. Men selvfølgelig er Heidi den første til at ile dig til hjælp.

I virkeligheden ikke spor svært
Heidi er den filantropiske type, for hvem det er en selvfølge at fortælle dig, at du faktisk er lidt dum, fordi du bare kunne have gjort tingene på hendes måde.

“Det manglede da bare,” siger hun og fortsætter:

“Når nogen fortæller om en frustrerende oplevelse, skylder man dem et trøstende ord om, at det i virkeligheden ikke er spor svært.”

Manualer og det med småt
Ofte, påpeger Heidi, skyldes folks frustrationer, at de ikke har sat sig ordentligt ind i tingene.

“Min bror fortalte mig, at hans nye ovn er blevet umulig at gøre ren, efter at han har kørt pyrolyseprogrammet. Der måtte jeg så bare sige, at hvis han havde taget sig tid til at læse manualen – og det er jo ligesom det, den er der for – så ville han ikke være i tvivl om, at man først skal gøre de dele af ovnen, der ikke er selvrensende, rene og fjerne alle udtagelige dele. Så han lå ligesom bare, som han havde redt,” siger hun.

Tilbage til dig. Du ved, at Heidi står parat, hver gang du lufter dine frustrationer over noget. Det går dig på, men som Heidi siger:

“Hvis man ikke kan tåle at høre, at jeg kunne have gjort det på en langt smartere måde, kan man jo bare holde sin kæft. Det ville jeg have gjort.”