Foto: Pamela Au, Bigstock

Foto: Pamela Au, Bigstock

I desperation over ikke at kunne se de nyeste sæsoner af sine yndlingsserier fik 24-årige Signe Ankær en nørd til at hjælpe sig med at skaffe adgang på ulovlig vis. 

Normalt gør det ikke 24-årige Signe Ankær fra Bjerringbro noget, at det ofte varer længe, før danske streamingtjenester tilbyder sæsoner, som for længst har haft premiere i USA. Hendes arbejde som kok på en restaurant i Aarhus og en aktiv fritid som svømmer på eliteniveau plejer at holde hende så meget i gang, at hun alligevel sjældent når at se de tilgængelige afsnit. Det har coronakrisen vendt op og ned på.

“Jeg er hjemsendt fra arbejde, og svømmehallen, hvor jeg plejer at træne, er lukket. Så selvom jeg bruger mange timer hver dag på at løbe ture og træne derhjemme, er der stadig mange ledige timer at slå ihjel. Den første uge gik det fint, men allerede hen mod slutningen af anden uge var jeg ved at løbe tør for ting at se,” siger hun og fortæller, at det gjorde hende rastløs, og at rastløsheden i løbet af kort tid udviklede sig til desperation.

Ulykkelig situation
Ude af sig selv valgte Signe den sidste udvej:

“Jeg har en ven, der er sådan en rigtig nørd, du ved. Eller, altså, vi er ikke sådan rigtige venner, vel, bare rolig, men altså … Engang fortalte han, at man kan få fat i serieafsnit, der ikke er frigivet i Danmark. Det interesserede mig ikke dengang, men pludselig kom jeg i tanke om ham og valgte altså at kontakte ham, selvom jeg virkelig skammede mig.”

Nørden guidede Signe igennem opsætning af en VPN-forbindelse og lærte hende desuden at bruge Pirate Bay.

“Han sagde, at det egentlig er ulovligt, men at det ikke er særlig risikabelt, hvis jeg gør det, som han forklarede,” siger Signe og tilføjer, at det ikke gør sagen bedre:

“Det er en virkelig ulykkelig situation: Jeg opsøger en nørd, og så får han mig til at bryde loven. Jeg ved snart ikke, hvad der er værst.”

Psykolog: Kvinder skal ikke skamme sig
Psykolog Mads Langager har godt nyt til kvinder som Signe Ankær. Hun er nemlig langt fra alene, og det er der en naturlig forklaring på.

“Nørden er for kvinder sådan en slags tilkaldeven, som står på spring, så snart de har brug for dem, uden at forlange noget til gengæld. Sådan er nørder af natur, og selvom de måske kan være lidt aparte, skal man bestemt ikke skamme sig over at opsøge dem,” siger han.

RokokoPosten ville gerne bringe en kommentar fra nørden, men han var dybt optaget af et “supersjovt kodeprojekt”, som han ikke havde lyst til at afbryde for at tale med journalister.