Foto: Satura, Bigstock

Mette Frederiksen har besluttet, at borgere, som bryder regeringens retningslinjer om større forsamlinger, bliver sendt i karantæne med ekskærester, -koner og -mænd.

Efter udmeldingen om en kontrolleret genåbning af samfundet efter påske er danskerne begyndt at slække på retningslinjerne for ansvarlig opførsel under COVID-19-pandemien.

Det får nu alvorlige konsekvenser. Statsministeren tager ingen chancer og går hellere et skridt for langt end et for kort.

Ikke kun lide afsavn 
“Mange lider afsavn lige nu, og derfor er det rimeligt, at de ulydige borgere, der trodser retningslinjerne og bringer resten af befolkningen i fare, ikke blot selv lider afsavn. De skal lide – sammen med deres ekskæreste eller -partner,” erklærede statsminister Mette Frederiksen ved et pressemøde torsdag eftermiddag og tilføjede:

“Vi mener, at der er en effektiv incitamentsstruktur i den model, som vil fungere langt mere afskrækkende end bøder.”

Det kan Martin Kristensen, 32, og Line Overmark, 29, bekræfte. De gik fra hinanden efter et forhold på lidt mere end tre år i foråret 2019.

Men efter at Martin blev fanget i færd med at lege ølstafet med hele sit fodboldhold til en påskefrokost, er parret blevet tvunget sammen i Lines kollegielejlighed i Aarhus Nord.

Drømmer om at stå hver for sig
“Det er simpelthen det værste, jeg har prøvet,” fortæller Line Overmark og forklarer:

“Vi boede aldrig sammen, da vi var kærester. Så ud over alle de velkendte fejl og usympatiske sider af Martin er der dukket helt nye op, eksempelvis en virkelig træls tendens til at se Blomsterbørns børn til klokken tre hver nat og efterlade afklippede negle over hele badeværelsesgulvet,” når hun at sige, inden Martin afbryder.

“Nu synes jeg bare, du skal slappe helt af! Det var ikke mig, der efterlod et brugt bind på kanten af håndvasken forleden og konsekvent udhuler osten på den mest latterlige måde, vel?” siger han og tilføjer med et suk.

“Jeg har i den grad lært min lektie af det her. Lige nu er der ikke noget, jeg drømmer mere om end at stå hver for sig hver for sig.”