Foto: RokokoPosten

Foto: RokokoPosten

Vaskehallen ved Viby Torv. Olieraffinaderiet i Fredericia. Eller hvad med en tur til Tilst? Her er tre skønne perler, som ofte er meget lidt besøgte og derfor sikre udflugtsmål i coronatiden.

Genåbningen af Danmark er stille og roligt i gang. Lidt for stille og roligt, mener mange. Er du en af dem, der næsten ikke kan vente med at komme ud at opleve noget igen, men som gerne vil overholde myndighedernes anbefaling om ikke at vælge de mest populære udflugtsmål?

Så overvej disse forslag til skønne, jyske perler, som du kan besøge stort set uden risiko for at komme tæt på andre mennesker.

1. Q8’s vaskehal ved Viby Torv
Den smukke, nærmest pastelfarvede vaskehal ligger omkranset af det charmerende, arkitektonisk forvirrende Viby Torv på den ene side og en perlerække af gule etageboliger, der emmer af nostalgi og alment boligbyggeri, på den anden. Trods en beliggenhed kun få kilometer fra centrum af Aarhus vil du oftest opleve at have pladsen stort set for dig selv. Måske holder en håndværker eller minibuschauffør pause på parkeringspladsen, men disse lokale vil ofte hurtigt fortrække til deres køretøjer, hvis de har været ude for at købe en Cocio og et pølsehorn i tankstationens kiosk.

Vaskehallen og den dertilhørende tankstation har adresse på den romantisk klingende Ormslevvej – et vejnavn, der i sig selv er nok til at stimulere fantasien. Det, og selvfølgelig ikke mindst de idylliske omgivelser, gør området til et oplagt udflugtsmål, hvor familien kan tilbringe mange timer sammen i det fri.

2. Shells olieraffinaderi i Fredericia
Er du mere til gråt i gråt end den livlige farvepalette ved vaskehallen i Viby, kan du med fordel køre lidt længere sydpå, til Fredericia, hvor Shells storslået mastodontiske raffinaderi skaber de perfekte rammer for eventyrere i alle aldre. Med udsigt til det, der ligner kæmpemæssige konservesdåser, og et skelet, der er som hentet ud af en tidlig Star Wars-film, inspirerer raffinaderiet til herlig leg og sjov på de nærmest endeløse parkeringsarealer, hvis mørke asfalt smukt komplementerer selve raffinaderiets nuancer af grå.

Holder man af lange vandreture, er det oplagt at tage turen hele vejen rundt om dette fortidsfuturistiske mesterværk, og hvis vejret – eller påklædningen – tillader det, kan man med fordel nyde sin medbragte mad på et af de sparsomme, men uplejede græsarealer.

3. Tilst
Tilst er en bydel nord for Aarhus, som folk som regel skynder sig væk fra, medmindre de er medlem af en bande eller er nødsaget til at tage i Bilka. Her kunne ingen drømme om at tage på udflugt, så det kan du roligt gøre.