Illustration: Chris Hvidberg

Illustration: Chris Hvidberg

Bowlingkuglen skal kastes, mens man sidder inde i sin bil, ellers er reglerne de samme. Bliver drive-in-bowling en succes, vil regeringen også overveje at åbne for drive-in-ferier sydpå.

Mette Frederiksen har med opbakning fra et næsten enigt folketing givet grønt lys til drive-in-bowling, der tilgodeser alle bowling-entusiaster med bil. Enhedslisten står som det eneste parti udenfor, da de mener, at initiativet diskriminerer folk uden fingre.

Arrangør af drive-in-bowling i Aarhus, Henry Clemmensen, er til gengæld henrykt.

“Det hele foregår på Tangkrogens P-Scene, så der er plads til flere end 500 biler,” fortæller han begejstret og understreger, at man ikke behøver tænke over dårligt vejr.

“Folk skal jo blive siddende inde i deres biler og stikker kun armen ud af vinduet, når de skal kaste bowlingkuglerne,” forklarer han.

Tjek din kaskoforsikring
Selve keglerne bliver placeret oppe på den store scene, der også bruges til koncert- og comedy-arrangementer. Har man fået en anvist en plads langt væk fra scenen, kan man se keglerne på en storskærm, så der er noget at sigte efter, når man kaster kuglen.

Clemmensen anbefaler, at man tjekker sin kaskoforsikring på bilen, hvis man har parkeret forrest, tæt på scenen, da der kan være en risiko for at blive ramt af en bowlingkugle kastet fra en af bilerne bagved.

Han påpeger dog, at sikkerheden ellers er helt i top, og at afspritning af tommel-, ring- og langfinger er påkrævet, eftersom alle gæster kaster med de samme bowlingkugler.

Brostrøm: Har fået at vide, han er enig
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ser også positivt på åbningen mod mere bowling.

“Jeg er i denne konkrete sag faktisk helt enig i det, jeg har fået at vide, jeg skal være enig i,” forklarer han og tilføjer:

“Først troede jeg, det var en fælde, men så fandt jeg ud af, at den var god nok.”

Skulle danskerne vise sig at være ansvarlige nok til drive-in-bowling, vil regeringen også overveje at åbne op for drive-in-ferier i udlandet til sommer. Det giver danskere mulighed for eksempelvis at køre til Frankrig og holde ferie, hvis de vel at mærke bliver inde i deres biler under hele ferien.