Foto: Steen Thomassen, Wikimedia Commons

Foto: Steen Thomassen, Wikimedia Commons

En håbløst stor diverse-post er blandt de egentlige årsager til, at socialdemokrat og tidligere Luksusfælden-vært Mette Reissmann alligevel ikke vil være overborgmester i København.

“I kan se, at der mangler penge på hjemløseposten, ældreposten – ja, alle, der har med børn og svage borgere at gøre. Men prøv lige at se jeres diverse-post. Det passer simpelthen ikke, at I ikke har råd til at betale de vigtige regninger. Det kræver bare, at I skærer ned på luksusforbruget.”

Sådan lød det, da Mette Reissmann forleden viste Københavns Borgerrepræsentation, hvordan den havde brugt sine penge det seneste år. Det gjorde hun i et forsøg på at få repræsentanterne til at forstå situationens alvor og tage ansvar for, at økonomien er løbet løbsk. Desværre lykkedes det ikke, og som konsekvens valgte Reissmann at trække sig som kandidat til overborgmesterposten.

Over mit ambitionsniveau
Først gav hun som forklaring, at det lå over hendes ambitionsniveau at samle socialdemokraterne i København. Nu afslører hun over for RokokoPosten, at den virkelige årsag er, at hun har gennemgået kommunens økonomi og er dybt rystet over, hvad hun fandt ud af.

“Jeg forsøgte først at tale med Frank (Jensen, tidligere overborgmester, red.) og Lars (Weiss, nuværende overborgmester, red.) om, hvordan økonomien så ud. De kunne godt se, at den var helt gal, men de kunne ikke svare på, hvordan det var gået så galt. Derfor fremlagde jeg billedet for hele borgerrepræsentationen, men der var ingen vilje til at rette op på tingene, og så kan jeg ikke gøre mere. Det er over mit ambitionsniveau,” siger hun.

Ingen måltidskasser til Borgerrepræsentationen
I sin gennemgang viste Mette Reissmann Borgerrepræsentationen, at der faktisk var penge til det hele i budgettet. De var bare brugt forkert.

“Jeg tilbød at lægge et nyt budget og forhandle med kommunens kreditorer. Det eneste krav var, at borgerrepræsentanterne skulle skære kraftigt ned på repræsentations- og diverse-posterne. Det ville de ikke, så jeg var nødt til at gå fra mødet uden at opnå de resultater, jeg havde håbet på,” siger hun.

Senere på dagen offentliggjorde hun sin beslutning om at trække sig som kandidat til overborgmesterposten, og Borgerrepræsentationens manglende vilje til forandring får også andre konsekvenser:

“De får hverken måltidskasser eller gavekort til Lalandia, det kan jeg godt love!”