Foto: Aha-Soft, Bigstock

Foto: Aha-Soft, Bigstock

Fra og med midnat gælder et totalforbud mod rejser ind og ud af årstallet 2020. “Der har været al for megen trafik til og fra dette forfærdelige år,” lyder argumentet fra tidsrejseagenturets præsident.

Det netop overståede nytår er blevet fejret med manér. Og det med rette, for et årtusindskifte er noget helt specielt. Millioner af mennesker verden over har benyttet årtusindskiftet til at rejse tusind år tilbage i tiden for at opleve, hvordan fjerne forfædre fejrede nytår. Desværre har mange udvist sløset adfærd, og derfor indfører Det Internationale Tidsrejseagentur (ITTA) nu et totalforbud mod at rejse til og fra 2020. Forbuddet træder i kraft til midnat.

“Vi havde håbet, at folk ville være fornuftige og nøjes med at rejse til årene umiddelbart omkring sidste årtusindskifte, men alt for mange har benyttet anledningen til at trodse vores hidtidige anbefalinger om at undgå at rejse i årene 2019 til 2021,” lyder det fra ITTA’s præsident, Murphy Cooper.

Fanget i fortiden
Det korte varsel betyder, at tusinder af tidsturister risikerer at blive fanget i fortiden. Det gælder blandt andet de nygifte Harald Bluetooth Al-Bilal Mogensen og Nicorette Oliefund. De tog til 2020 for at følge præsidentvalget, selvom de kendte til smitterisikoen.

“Vi er unge, sunde og raske og havde uanset hvad tænkt os at isolere os i 14 dage i karantæneårstallet 2222, før vi tog hjem til 3000. På vej hertil fik vi hele tiden at vide, at det var et krav, hvis vi ville standse i 2020,” siger Harald, og Nicorette tilføjer:

“Hvorfor lavede de overhovedet et karantæneårstal, hvis ikke det var for, at vi trygt kunne rejse til 2020?”

Ikke meget at komme efter
Om det lykkes parret at komme hjem fra 2020 inden midnat, er endnu uvist.

“Vi skulle egentlig først med en tidsmaskine i overmorgen, og det er endnu ikke lykkedes mig at finde ledige afgange i dag,” siger Nicorette, der ikke som sådan har noget imod at skulle forlade 2020 i utide.

“Der er virkelig ikke meget at komme efter. Det undrer mig faktisk, at de forbyder at rejse hertil. Det kan måske komme til at give bagslag,” siger hun.

“Ja, jeg må nok indrømme, at vi valgte 2020, fordi folk hyper det så meget, og et totalforbud vil kun gøre det endnu mere spændende, især hvis der kommer en sag ud af, at folk bliver fanget her i lang tid,” siger Harald og slutter:

“I virkeligheden sker der ikke en skid. Jeg vil langt hellere anbefale 2019. Der er hende den lille, sure svensker, men i 2020 er hun faktisk nærmest ikke til stede.”