Foto: ronstik, Bigstock

Foto: ronstik, Bigstock

Den brændende, sviende følelse, som får øjnene til at løbe i vand, er slet ikke til at stå for, mener 36-årige Markus Korsgaard fra Herning, som frygter den dag, hvor testcentrene lukkes, så han ikke kan få sin daglige dosis pind i næsen. 

“Jeg indrømmer gerne, at jeg er blevet afhængig. Den der følelse – der er intet, som kan hamle op med den. End ikke at snuse en ordentlig omgang klorvand op i næsen kommer i nærheden af, selvom det også er skønt.”

RokokoPosten møder den 36-årige ingeniør Markus Korsgaard foran HerningCentret, hvor han hver dag tropper op for at blive testet. Han har indtil nu aldrig haft symptomer og heller ikke prøvet at være nær kontakt til en smittet. Han er bare helt pjattet med at få den lange, tynde vatpind ført ind gennem næsen og helt om bag i svælget.

Som en kortvarig betændelse
Hvorfor han er blevet så afhængig af næsepodning, ved han ikke. Måske skyldes det, at det føles næsten som at have betændelse i kroppen:

“Det varer selvfølgelig kun ganske få sekunder, men man når lige at fornemme den der varme, sviende stikken, som kryber gennem hulrummene i kraniet og sætter gang i tårekanalerne. Det kan måske sammenlignes lidt med følelsen af at tisse, når man har urinvejsinfektion. Så kan man måske bedre forstå, at jeg er blevet så afhængig?”

Halspodninger giver Markus Korsgaard derimod ikke meget for. Og det skyldes ikke kun, at man skal vente længere tid på at få svar.

“Når vatpinden stikkes ind gennem munden, kilder det bare lidt. Måske er man heldig, at den, som udfører testen, rammer drøbelen, så man får brækfornemmelser, men som regel er det bare en virkelig kedelig oplevelse. Jeg ved godt, at PCR-testen er mere sikker, men efter at have prøvet det, bare for at se, om det også var noget for mig, er det ikke lige noget, jeg forestiller mig at ville bruge tid på, medmindre det er højst nødvendigt,” siger han.

Frygter den dag, det er slut
En dag vil det være slut med gratis lyntests. Det er Markus Korsgaard klar over, og det er en dag, han allerede frygter:

“Jeg ved ikke, hvad jeg gør. Jeg følger dagligt med i, hvordan det går med smitteudviklingen og udrulningen af vaccineprogrammet. Jeg har prøvet selv at stikke nogle lange vatpinde i næsen, men det virker ikke – ligesom, at man ikke kan kilde sig selv,” siger han og slutter:

“Jeg er i gang med at undersøge, om der er andre ting, man kan blive testet for ved hjælp af næsepodning, og så må vi bare håbe, at jeg kan finde en klinik, som vil gøre det – om ikke andet så én gang om ugen.”