Foto: Kevin M. Gill, Flickr

Foto: Kevin M. Gill, Flickr

I et joint venture med Tesla-stifter Elon Musk vil regeringen placere et udrejsecenter for syriske flygtninge på planeten Mars, hvor der er ekstremt fredeligt.

I den seneste tid har der været en omfattende debat om hjemsendelse af primært syriske flygtninge, der har fået midlertidig opholdstilladelse i Danmark. Da de danske myndigheder vurderer, at Syrien nu er sikkert nok til, at flygtninge kan vende tilbage til landet, har en række syrere i Danmark ikke fået fornyet deres opholdstilladelse.

Ingen krig på Mars
Da Danmark ikke har diplomatiske forbindelser med den syriske regering, kan man dog ikke tvinge de tidligere flygtninge til at forlade Danmark til fordel for Syrien. Men det problem har regeringen fundet en løsning på: Fremover vil afviste asylansøgere blive sendt til et udrejsecenter på planeten Mars. Det afslører udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) over for RokokoPosten.

“Vi synes, det er det bedste fra alle verdener. Flygtningene forlader Danmark, samtidig med at vi sender dem et sted hen, hvor der med garanti ikke er krig, og hvor deres eventuelle CO2-udslip ikke belaster Jordens atmosfære i forhold til global opvarmning,” siger ministeren til RokokoPosten.

Samarbejde med Tesla-chef
I modsætning til den tidligere regerings planer om at etablere et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt vil et udrejsecenter på Mars ifølge Mattias Tesfaye give Danmark adgang til ny og banebrydende teknologi. Det skal ske i et samarbejde med erhvervsmanden og stifteren af Tesla, Elon Musk, der tidligere på året sendte en raket til den røde planet.

“Det er klart, at vi ser nogle perspektiver i et samarbejde med Elon Musk. Tesla er en af verdens førende virksomheder inden for grøn teknologi,” siger Tesfaye, der ikke vil afvise, at regeringen vil undersøge muligheden for at udvide det danske udrejsecenter på Mars med andre befolkningsgrupper, som regeringen gerne vil af med.

“Der er virkelig meget plads på Mars, så vi ser et stort potentiale i at kunne sende flere folk derop, som vi ikke ønsker på Jorden,” siger ministeren og nævner som eksempler vaccinemodstandere, kritiske journalister og den tidligere ledelse i Danske Bank.