Foto: oocoskun, Bigstock

Foto: oocoskun, Bigstock

Det har været på vej i noget tid, fortæller Kharsten Bo Andersens chef, efter at Kharsten er blevet fanget i at true kolleger og nu har meldt sig syg på ubestemt tid.

Tre år med fuld løn og ingen krav fra jobcenter, a-kasse eller kommune. Sådan kan fremtiden se ud for slagter Kharsten Bo Andersen, efter at det tidligere på ugen kom frem, at han har truet en række af sine kolleger.

“Jeg forstår ikke, hvordan vi kan ansætte sådan en som (navn udeladt, red.),” havde han angiveligt skrevet til sin chef om en kollega på Danish Crown, hvor han arbejder. Senere truede han kollegaen direkte med, at han ville gå til deres chef og lyve om, at kollegaen stjal fra arbejdspladsen.

Presset i årevis
Dette er blot en ud af mange anklager om chikane, som i den seneste tid er dukket op med Kharsten Bo Andersen i centrum. På den baggrund har den 51-årige slagter valgt at sygemelde sig med fuld løn på ubestemt tid.

“Det har været på vej i noget tid,” fortæller hans chef, Sørine Poulsen, og forklarer, at Kharsten Bo Andersen i lang tid har haft en konflikt med sin nabo om et hegn.

“Kharsten har været presset i årevis,” siger hun og fortæller, at Kharsten Bo Andersen under sin sygemelding ikke vil blive kontaktet af jobcenter, a-kasse eller kommune med krav om lægeerklæring, arbejdsprøvning eller lignende.

“Det ville være alt for hård en belastning. Man skal tænke på, at når man hver uge skal skændes med sin nabo om et hegn, tærer det på kræfterne, så man nemt kan komme til at opføre sig ubehageligt over for andre, der har et hegn på deres grund.”

Respekter sygemelding
“Så er der en anden sag. Om hvorvidt man skal true sine kolleger og gå til mig som arbejdsgiver med ubegrundede anklager. Det kan der kun være én holdning til,” fortsætter Sørine Poulsen, men ønsker ikke at uddybe, hvad den holdning er.

Hun mener dog, at sagen med Kharsten Bo Andersens truende adfærd er håndteret med stress-sygemeldingen.

“Jeg har været i dialog med Kharsten. Og vi er helt enige om, at det ikke skal gentage sig. Kharsten er nu sygemeldt – og det bør alle respektere. Uanset hvad der fik bægeret til at flyde over,” siger Sørine Poulsen.