Foto: Fabrikafoto, Bigstock

Foto: Fabrikafoto, Bigstock

Ram ti plastikkrus med øl, før borgmesteren gør det. Ellers kan du ikke blive dansk statsborger. “Forslaget fortæller, om folk virkelig er opsatte på at tilegne sig dansk kultur,” mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Det er et privilegium og ikke en menneskeret at opnå statsborgerskab i Danmark. Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, som RokokoPosten møder over en fadøl på et værtshus i København.

Han løfter sit krus og tager en ordentlig slurk af sin øl.

“Hvis der er noget, som frem for alt kendetegner os som nation, så er det vores ølkultur,” siger ministeren og tørrer skummet af overlæben.

Det er derfor, han har stillet forslag om, at optagelsesritualet for mennesker, der ønsker at opnå dansk statsborgerskab, skal udvides med et rask slag beer pong – eller “øl-pong”, som ministeren foretrækker at kalde det for at understrege det danske.

Ingen sanseløs druk
Er man ikke i stand til at vinde, er man ikke egnet til at blive dansker. Så enkelt er det, fastslår Mattias Tesfaye.

“Der kommer kun lidt over tre øl i alt i de ti glas, så det er bare lidt spas. Øl-pong er allerede et optagelsesritual på mange uddannelser og arbejdspladser, så hvis man har gjort en indsats for at integrere sig, har man sikkert allerede prøvet det,” siger han.

Det er ingen hemmelighed, at forslaget skyldes, at man vil holde islamister og andre afholdsmænd fra at søge om dansk statsborgerskab. Desuden skal pong-konkurrencen sende et signal om, at vi i Danmark gerne vælter stangberusede rundt i gaderne efter en god aften i byen.

“Hvis din religion fortæller dig, at dét er galt, så kan du vælge at bo i et kedeligere land med en mere restriktiv alkoholpolitik, fx Yemen,” siger han.

Nye Borgerlige: Borgmesteren skal starte
I Nye Borgerlige hilser man forslaget velkomment, men understreger, at det er vigtigt, at borgmesteren altid starter.

“Ellers risikerer vi, at den potentielle statsborger rammer alle borgmesterens krus i første omgang, så han eller hun slet ikke selv kommer til at drikke. Og vi kan altså ikke give statsborgerskab til folk, der reelt bare er gode til at kaste bordtennisbolde ned i plastikkrus,” siger Pernille Vermund.

Det er ikke et problem, mener Mattias Tesfaye:

“Så risikerer vi selvfølgelig, at borgmesteren rammer alle krus i første hug, men så kunne vi jo sige bedst ud af tre. Så er det fair – og så får ansøgeren endda en ekstra chance, for man kan jo godt have lidt nerver på i begyndelsen.”