Foto: Andrew Bone, Flickr

Foto: Andrew Bone, Flickr

“Det har jeg altid haft ham mistænkt for,” siger nabo til mand, der har myrdet otte tilfældige kvinder igennem de sidste 12 år.

Det sendte chokbølger gennem den danske befolkning, da Københavns Vestegns Politi for 14 dage siden kunne fortælle, at den 53-årige automekaniker fra Glostrup Anders Svendsen er mistænkt for at have dræbt og voldtaget otte kvinder.

Da RokokoPosten møder Anders Svendsens naboer i rækkehusbebyggelsen i Glostrup, er de hverken chokerede eller overraskede over, at familiefaren, som de i årevis har boet dør om dør med, har vist sig at være seriemorder.

“Jeg har altid syntes, der var noget lusket ved ham, så da de sagde i fjernsynet, at det var ham, tænkte jeg, at det passer nok meget godt,” siger nabo Ruth Gerlach.

Klippede sjældent sin hæk
“Han har aldrig været voldelig eller truende over for os, men alligevel har jeg tit tænkt, at han da godt kunne være typen, der dræbte og voldtog kvinder,” uddyber Ruth Gerlachs mand, Finn.

“Han glemte tit at klippe hækken ind til os, og selvom jeg mindede ham om det, glemte han det tit igen. Så er det klart, at jeg selvfølgelig tænker, hvad den mand ellers kunne finde på,” fortæller Finn Gerlach.

“Han satte også altid sine ting til storskrald ud to-tre dage for tidligt, og det er der jo ikke nogen normale mennesker, der gør.”

Holder vejfest efter politiafspærringerne
Selvom deres nabo viste sig at være seriemorder, og to af de otte drab er begået nær deres bopæl, er Finn og Ruth Gerlach ikke specielt påvirkede af situationen.

“Næ, det vil jeg ikke sige, vi er. Der sker jo så mange ting, og vi har også en masse at se til selv,” siger Ruth Gerlach, der for eksempel fortæller, at hun lige har klippet sin hæk.

“Det virker heller ikke til, at de andre på vejen går så meget op i det. Vi ved jo, der findes mordere, og et eller andet sted skal de jo bo, og nu var det så på vores vej. Det er lidt irriterende med alt det politi og afspærring, for vi skulle holde vejfest i weekenden, men det rykker vi bare en fjorten dages tid,” uddyber Finn.

“Anders var ret god til at skifte et fadølsanker, men det kan John ovre fra nummer 75 også, for han har arbejdet på Oslo-båden, så det går nok. Og vi var faktisk en for mange om bordet til den vejfest, så på den måde er det lidt held i uheld, at Anders viste sig at være seriemorder. Nu hvor han ikke kommer, passer det perfekt med stolene og sådan,” afslutter Ruth Gerlach.