Foto: Jens Rost, Flickr

Foto: Jens Rost, Flickr

Med studiestart lige om hjørnet er det højsæson for studerende, der finder billige lejligheder i København.

Da 21-årige Mille Høegh blev optaget på litteraturvidenskab på Københavns Universitet, stod det hurtigt klart for den unge kvinde fra Odder i Østjylland, at hun skulle finde en bolig i nærheden af sit kommende studie.

“Jeg gjorde mig virkelig mange tanker om det. Det er et stort skridt at flytte hjemmefra, og når det tilmed er i en helt anden landsdel, så kræver det selvfølgelig noget eftertanke,” fortæller Mille Høegh, der siden sin studentereksamen har været på højskole, lavet frivilligt arbejde i Nicaragua og arbejdet i en boghandel i sin hjemby.

Derfor måtte hun også hurtigt finde ud af, hvad der var vigtigst for hende, når hun skulle finde sin københavnske drømme-studiebolig.

To værelser i brokvartererne
“Jeg vidste godt, jeg måtte prioritere, så jeg besluttede mig for, at jeg godt kunne acceptere en toværelses, hvis den lå centralt,” siger Mille Høegh, der allerede fra starten af boligsøgningen havde set sig lun på Nørrebro og Vesterbro.

“Samtidig skulle jeg jo kunne betale den på SU, så det måtte maksimalt koste 5000 om måneden inklusive faste udgifter,” lyder det fornuftigt og ansvarligt fra Mille Høegh.

Masser af boligportaler på nettet
Da hendes forældre ikke kunne hjælpe hende økonomisk, og Mille Høegh ikke har noget netværk i København, måtte hun i gang med at søge efter en bolig, der passede til hendes ønsker. Heldigvis skulle det vise sig at være meget let for den unge østjyde.

“Der er jo masser af boligportaler på nettet, hvor man kan søge efter ledige boliger, så jeg følte egentlig ikke, det var en ulempe for mig, at jeg ikke havde noget netværk i København,” siger Mille Høegh, der også hurtigt fandt en passende bolig.

“Det var super nemt, faktisk. Jeg søgte bare på det, jeg ønskede mig, og så fandt jeg en toværelses i Ægirsgade (på Indre Nørrebro, red.) til 4800 inklusive forbrug,” fortæller Mille Høegh med stor begejstring.

“Vi var godt nok to ansøgere, så på den måde var jeg selvfølgelig lidt heldig, at det lige blev mig. Men altså, det har man jo også lov til at være nogle gange,” griner Mille Høegh, der også er klar med et godt råd til andre studerende, der søger mod landets hovedstad.

“Bare se at komme af sted. Der er masser af plads herovre, så det er ikke så svært at få en bolig. Og så er der virkelig mange steder, der serverer billig kaffe, så det er også et klart plus,” afslutter den kommende studerende.