Foto: Ttatty, Bigstock

Foto: Ttatty, Bigstock

Efter tre timers dyst lykkedes det Jannie og Stine at blive enige om at se Dødbringende Våben, hvorefter de begge gik i seng.

I går aftes ved ottetiden havde Jannie Duvall og Stine Hansen spist aftensmad og blev enige om at se en film på Netflix, som Stine har abonneret på i over et år.

“Det er lidt usædvanligt, for som regel plejer vi at se serier, men vi er lige blevet færdige med The Americans, som Stine elskede, men som jeg ikke var så vild med. Så jeg magtede ikke at starte på en ny, lang omgang drama,” fortæller Jannie, der i stedet gav bolden op ved at foreslå, at parret tog hul på den mørke komedieserie BoJack Horseman.

“Det gad jeg simpelthen ikke. Den virker bare så prætentiøs, og så fatter jeg ikke den der trend med dårlig animation. Hesten er jo decideret grim,” siger Stine, der hurtigt fornemmede, at det ville blive en lang kamp:

“Så gik jeg helt kontra og foreslog en historisk dokumentar. Det plejer Jannie nogle gange at være med på, især hvis det handler om britiske herregårde og den slags.”

Stine hader Tom Cruise
Jannie parerede imidlertid ved at afvise idéen som ” alt for tung” og begyndte at klikke sig igennem Netflix’ mange film. Efter et kvarter fik hun øje på Mission: Impossible III, men huskede så, at Stine hader Tom Cruise.

“Og det forstår jeg ikke, for han er da meget sjovere end for eksempel Brad Pitt, som altid skal være åh, så seriøs, selvom han aldrig får den Oscar,” siger Jannie.

Herefter startede en længere halvleg om de to skuespilleres karrierer, om Anthony Hopkins’ alder, om hvorvidt Meryl Streep var anstrengende eller lækker eller begge dele, og om de ikke bare skulle se en Olsen Banden-film.

“Det kom vi dog fra ved titiden, men da havde kampen allerede kørt os så trætte, at vi var begyndt at gå tilbage til nogle gamle finter,” husker Stine.

Supergodt kompromis
Ved 23-tiden faldt det hende pludselig ind, at både hun og Jannie godt kunne lide Mel Gibson.

“Altså, inden han blev fuldstændig skør, selvfølgelig,” siger Stine, der sammen med Jannie driblede gennem syv film med Gibson i hovedrollen, før de blev enige om Dødbringende Våben.

“Det var et supergodt kompromis. Filmen er dramatisk og sine steder næsten rørende, men med tilstrækkelig action til, at den ikke virker tung,” husker Jannie begejstret.

Efter at beslutningen var truffet klokken 23.13, gik parret i seng, yderst tilfredse med deres præstationer. De planlægger at se filmen ved førstkommende lejlighed.