Foto: Nick ALDI, Bigstock

Foto: Nick ALDI, Bigstock

Camilla Hansen opdagede, at en sikkerhedssele ikke var en garanti mod trafikuheld. Det gav hende opbakning på Instagram.

Da Camilla Hansen var oppe til sin køreprøve, fik hun at vide, at hun skulle tage sikkerhedsselen på, før hun begyndte at køre.

Det gjorde den 19-årige HF-studerende fra Amager, men selvom hun bestod sin køreprøve, var hun forundret over, hvorfor hun absolut skulle have sikkerhedssele på under kørslen.

“Jeg tager selvfølgelig selen på, når min kørelærer siger, jeg skal. Men jeg spurgte ham, om det så var helt sikkert, at jeg ikke kunne komme til skade. Så sagde han, at det kunne jeg sådan set stadig, men at selen så ville betyde, skaden ville blive mindre slem,” siger Camilla Hansen om den samtale, der satte hendes tanker i gang.

Farligt at køre med sele
“Så gik jeg ind på YouTube og fandt nogle meget interessante videoer om, at det faktisk er sindssygt farligt at køre med sikkerhedssele, fordi de der store virksomheder faktisk har udviklet sikkerhedsselerne, og de vil jo bare have os til at tage dem på, selvom rigtig mange faktisk har fået skader af dem,” siger Camilla Hansen, der straks fortalte om sin nye viden på sin Instagram-profil.

“Jeg syntes, folk skulle kende sandheden. At sikkerhedsseler ikke betyder, du ikke kan dø i trafikken. Der var for eksempel en fyr i USA, der kørte galt i sin bil, og han døde faktisk, selvom han havde sele på, og så ved man jo godt, det er noget snyd, hvis man ellers læser op på tingene,” siger den unge amagerkaner i et meget engageret toneleje.

Gnavsår og autisme
På sin Instagram-profil fik Camilla Hansen mange beskeder fra folk, der havde oplevet bivirkninger efter at have kørt med sikkerhedssele.

“Der var en, der fik et rigtig grimt gnavsår dér, hvor selen havde siddet. Der var også en, der skrev, at hun havde fået et barn med autisme, og hun havde altid haft sikkerhedssele på i bilen, så det er jo også nok derfor,” siger Camilla, der derfor begyndte at skrive i Facebook-grupper for mødre på Amager, at ens børn kunne få autisme, hvis moderen havde haft sikkerhedssele på under graviditeten.

Camilla Hansen er rigtig glad for den opbakning, hun har fået på Instagram i sin kamp mod sikkerhedsseler.

“Der er virkelig mange, der har delt mine opslag og sagt, der nok er noget om det, og nu vil de heller ikke køre med sele. Så jeg synes, jeg har fået folk til åbne øjnene,” siger den unge kvinde fra Amager.