Foto: erwinlux, wikipedia

De afghanere, som har tolket for danske soldater, skal ikke trækkes igennem et årelangt bureaukratisk forløb. Det mener Taliban, der garanterer en hurtig og individuel sagsbehandling. 

Oprørsgruppen Talibans hastige fremmarch i Afghanistan har skabt usikkerhed om skæbnen for de afghanere, der har arbejdet for danske soldater.

Mens regeringen er under heftig kritik for at være langsomme til at finde en løsning, blander Det Islamiske Emirat Afghanistan, også kendt som Taliban, sig nu i debatten med et løfte om både hurtig og individuel sagsbehandling.

“De afghanere, der har kæmpet på de vantros side, har syndet i Guds og menneskets øjne, men de er stadig muslimer og kan ikke være tjent med det danske bureaukratis behandling. De danske myndigheder er berygtede for deres vilkårlighed og langsommelighed,” udtaler Talibans talsmand, Zabihullah Mujahid.

“Korsfarernes udenrigsminister, Jeppe Kofod, viser endnu engang, at han ikke er opgaven voksen. Der skal tages en beslutning, og så hjælper det ikke at skubbe embedsmænd foran sig og give intetsigende interviews.”

Kofod burde have giftet sig
Zabihullah Mujahid kritiserer også Jeppe Kofods opførsel efter skandalen i 2008, da udenrigsministeren blev afsløret i at have haft samleje med en dengang 15-årig pige på et DSU-kursus.

“Kofods smag for ældre kvinder er sær, men ikke forkert i Guds øjne. Men han burde have giftet sig med hende bagefter og betalt hendes far en bøde for at have beskadiget hans ejendom. Hvis Kofod nogensinde kommer til Afghanistan, vil vi idømme ham en straf for det. Altså, før vi skærer hovedet af ham,” siger talsmanden og uddyber.

Kan både blive skudt og stenet
“Vi baserer os på Koranen, profetens forbillede og sharia. Derfor er vores retssystem det bedste, for det baserer sig på Guds ord, ikke menneskets. Her er ikke noget med juridiske krumspring og ting, der skal i udvalg. Dommen falder lynhurtigt og er tilpasset den enkelte lovovertræder,” udtaler han og tilføjer:

“Nogle vil blive skudt uden videre. Andre har vi tænkt os at korsfæste. Enkelte kan vi måske finde på at stene, men vi kommer helt sikkert til at halshugge rigtig mange.”