Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Alting var lettere i gamle dage, men de unge har ikke noget at klage over, mener den 60-årige efterlønner og Facebook-debattør Alice Venstrup.

Der går sjældent en dag, uden at Alice Venstrup fra Kokkedal finder noget nyt, som bare er for dårligt. Det er ikke, fordi hun er en negativ person, tværtimod, slår hun fast. Hun ville bare ønske, at verden var som i gamle dage, da alting var meget lettere. Og så er hun træt af at høre om unge mennesker, som har det svært, for det er der ingen grund til.

Det har nemlig aldrig været lettere at være ung. Selvom verden er blevet meget mere besværlig, end da Alice selv var ung. De to ting har ikke noget med hinanden at gøre.

“Nej, dengang jeg var ung, var verden simpel og til at finde ud af. Men det var hårdt at være ung. I dag er verden kompliceret og svær at finde ud af. Men det er let at være ung. Det er to helt forskellige ting,” siger hun.

Ældre skal brokke sig uforstyrret
De unge burde derfor være tilfredse og lade være med at protestere over, at ældre mennesker brokker sig over dem.

“I dag kan man dårligt nok skrive på Facebook, at de unge har det alt for let, før en eller anden 17-årig gymnasieelev kommer farende og fortæller en, at det i hvert fald ikke passer. De har simpelthen ingen skam i livet. De påstår, at de bliver stressede, selvom de bliver pakket ind i vat, fra de bliver født. Og så er de så fordomsfulde og helt uden føling med, hvad det vil sige at være ældre i dag,” siger Alice Venstrup.

Hun mener, at det skyldes, at unge aldrig har lært at respektere ældre mennesker.

“Det er ‘mig, mig, mig’ hele tiden. Det handler altid om dem, og det er altid mest synd for dem.”

Ingen plads til ældre
Sandheden er dog, at det er mere synd for de 60-årige end dem, der er 16. Det er Alice Venstrup ikke et sekund i tvivl om.

“Når man er 60 år gammel og lige gået på efterløn, har man det nok værre end alle andre tilsammen. Sådan føles det i hvert fald nogle gange. Og jeg er altså et positivt menneske, som ser lyst på livet. Det er verden, den er gal med,” siger hun og uddyber:

“Folk i dag kommer ikke hinanden ved. De sidder bare der ved hver sin computer eller mobiltelefon og ordner alting uden at lette røven fra sædet. Så man møder aldrig nogen, når man er ude. Hvilket jeg efterhånden sjældent er, for jeg er jo efterhånden tvunget til at klare alting selv via nettet.”