Foto: Some Means, Bigstock

Foto: Some Means, Bigstock

Med kampråb som “Vi er meget stressed’ – vi vil ha’ børnene passet” slår samtlige danske forældre et slag for, at folkeskolerne skal forbydes at lukke i netop den uge på året, hvor vejret, helbredet og humøret er allerværst.

Det regnede og blæste i hele den nys afsluttede efterårsferie, og forældre landet over fik nok af at være koncentreret sammen med deres egne børn indendørs. I hvert fald hvis man skal tro et borgerforslag, der bakkes op af samtlige 800.000 børnefamilier i Danmark. En anonym forslagsstiller uddyber:

“Helt ærligt: Vi fik nok af vores børn under nedlukningen i forbindelse med corona. Under alle nedlukningerne, faktisk. Og vi er endnu ikke kommet os over den lange periode, hvor vi var tvunget til at være sammen med vores børn døgnet rundt. Vi kan ikke mere nu. Vi elsker de unger, men vi har altså ikke fået dem for at gnide os op ad dem konstant. Det er vores ret at få en pause til at skide i fred eller sende en mail, uden at nogen skal lave en Tik Tok-video lige op i hovedet på én imens.”

Alle er med os
Nogle vil nok mene, at det er et temmelig usympatisk forslag, at efterårsferien skal afskaffes, fordi børnenes forældre ikke orker være sammen med deres børn.

“Nej, det vil ingen overhovedet mene efter den uge, vi er ude af nu. Ingen som helst. Alle forældre har skrevet under på borgerforslaget. Det regnede konstant, så vi var tvunget til at være indenfor med børn, der normalt bliver stimuleret i skolegården, til billedkunst og alt muligt. Nogle af os bor altså i lejlighed. Ungerne har set Ramasjang, sindssyge unpacking-videoer på YouTube og spillet Minecraft ti timer om dagen. Det er ikke værdigt. Alle ungerne er også syge lige nu. Det skal holde op,” lyder det fra en anden grådkvalt anonym forslagsstiller.

Længere sommerferie
Hvad indeholder forslaget præcist?

“En omgående udfasning af uge 42 som ferie. Og så foreslår vi, at man kan rykke feriedagene over i sommerferien, hvor det er godt vejr, og hvor man kan holde en rimelig afstand til sine børn. Simpelthen fordi de kan være udenfor eller besøge deres bedsteforældre uden at smitte dem med institutionspest.”

Er du sikker på, at alle børnefamilier har underskrevet borgerforslaget?

“Ja! Med enkelte undtagelser. De børnefamilier, hvor en forælder er lærer i folkeskolen, de har så ikke skrevet under, nej.”