Foto: Divya777, Bigstock.

Det danske politi kunne ikke genskabe statsministerens SMS-korrespondance. Heldigvis har den russiske efterretningstjeneste opsnappet dem og lagt dem på Mette Frederiksens bord i en konvolut.

Der er hjælp fra uventet kant i sagen om statsminister Mette Frederiksens SMS’er fra perioden op til beslutningen om at aflive alle danske mink. SMS’erne har været umulige at genskabe for det danske politi. Men nu viser det sig, at Rusland ligger inde med dem.

“I forbindelse med vores almindelige standard-efterretningsarbejde har vi opsnappet al digital kommunikation fra toppen af alle europæiske regeringer. Herunder den danske. Da vi var ved at rydde op i vores efterretningsarkiv, faldt en transskription af SMS’erne pludselig ud af et skab,” siger efterretningsofficer hos den russiske udenrigsefterretningstjeneste SVR RF, Aleksej Onopko.

For groft sprog til russere
Han tilføjer, at oprydningen skete for nogle måneder siden, men at russerne ikke selv har villet offentliggøre SMS’erne på grund af deres meget direkte og grove sprog, som er klart over grænsen for, hvordan russere ville kommunikere med hinanden.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, understreger i en pressemeddelelse, at Rusland ikke vil have noget til gengæld for tjenesten.

“Det er en udveksling af informationer, der ligger i forlængelse af det gode forhold mellem Danmark og Rusland. Udvekslingen handler på ingen måde om at destabilisere europæiske lande,” siger han bestemt.

Vigtige papirer i høje bunker
SMS’erne skulle ifølge russiske medier være overleveret i en konvolut til den danske statsminister, Mette Frederiksen.

Statsministeriet har over for RokokoPosten bekræftet dette, men skriver, at statsministeren har mange andre vigtige konvolutter liggende på sit skrivebord, så hun har ikke haft tid til at åbne den pågældende konvolut endnu. Men det får statsministeren måske i det nye år. Hvis konvolutten da ikke bliver væk i mellemtiden, da der ligger mange andre vigtige papirer på hendes skrivebord i flere forskellige bunker af varierende højde, hvilket fra tid til anden gør skrivebordet svært uoverskueligt.