Foto: BugFish, Bigstock

Den anstændige borgerlige er blevet fundet dybt inde i en fortryllet skov, hvor han gemte sig sammen med den ægte socialdemokrat og en enhjørning.

I utallige ledere, klummer og politiske analyser er den anstændige borgerlige blevet efterlyst, indtil videre uden at nogen har kunnet lokalisere ham. Men nu har en ekspedition anført af politiske antropologer fundet ham i en mystisk trylleskov lidt uden for Viborg.

Loch Ness-monster i den politiske debat
“De fleste har længe ment, at den anstændige borgerlige var et mytisk fabeldyr. En slags Loch Ness-monster i den politiske debat. Men vi havde forlydender fra lokale bønder om, at han faktisk fandtes i en forhekset skov tæt ved Hald Ege uden for Viborg,” siger ekspeditionsleder og antropolog Rune Serritslev.

“Og ganske rigtigt. Det viste sig, at han sad og gemte sig i en hule lige bag ved et hus lavet af pandekager.”

Rune Serritslev fortæller, at den anstændige borgerlige først nægtede at indrømme sin sande identitet og kun sagde, hvem han var, da Serritslev truede med at brænde et billede af Uffe Ellemann-Jensen.”

Højst overraskende viste det sig, at den anstændige borgerlige ikke var alene. I trylleskoven fandt forskerne nemlig også den ægte socialdemokrat.

“Sådan en har ingen set siden Staunings tid, og jeg havde ikke troet, at jeg ville opleve ham i min levetid. Men der stod han lyslevende og lignende fuldstændig en af dem fra Krøniken,” siger Rune Serritslev og fortsætter:

“Så var der også en enhjørning, men dem har jeg nu altid troet på, så det betragter jeg ikke som særlig overraskende.”

Anstændig borgerlig er bekymret over tonen
Både den anstændige borgerlige og den ægte socialdemokrat er blevet taget med til København, hvor de fremover vil indgå i en særudstilling på Nationalmuseet.

Den anstændige borgerlige har ikke ønsket at medvirke i et interview med RokokoPosten, men skriver i en kortfattet email, at han er bekymret over tonen.