Det er snyd at tage ufine metoder som Luka Modric i brug bare for at vinde fodboldkampe. Det mener DBU, der kræver handling fra UEFA, så andre også har en chance.

Efter nederlaget til Kroatien i aftes retter Dansk Boldspil Union en hård kritik mod det europæiske fodboldforbund, UEFA. DBU mener, at forbundet gør for lidt for at bekæmpe brugen af præstationsfremkaldende midler, og det gik ud over det danske landshold i gårsdagens kamp.

“Det er snyd, og man har jo ikke en chance! Enhver, der så kampen i aftes, kunne se, at det kroatiske hold benyttede sig af det stærkt præstationsfremmende middel Luka Modric. Men ingen greb ind, og det kan få fatale konsekvenser for Danmark,” lyder det fra DBU’s match manager for Herrelandsholdet, Steen Dahrup.

Han henviser til, at Danmark efter gårsdagens kamp får meget svært ved at vinde sin Nations League-pulje, som det ellers har været planen siden turneringens begyndelse. Derfor har DBU rettet henvendelse til UEFA med et krav om at sætte Luka Modric på dopinglisten.

En undselig lille pep-pille
Mens det ikke er lykkedes at få en kommentar fra UEFA, stillede Kroatiens landstræner Zlatko Dalić velvilligt op for at forsvare sin brug af Luka Modric.

“Det er rigtigt, at vi gennem mange år har benyttet Luka Modric til at skærpe vores spil, men jeg mener, at det er fuldt ud forsvarligt. At man skulle mene, at der er tale om et decideret præstationsfremmende middel, forstår jeg ikke. Han er jo sådan en lille spirrevip,” siger den kroatiske træner.

Men det er netop problemet, at Modric er så lille, mener Steen Dahrup:

“Han er sådan en undselig, lille pep-pille, der det meste af tiden løber nærmest ubemærket rundt og udvirker mirakler for holdet. Det er netop derfor, de år efter år har kunnet benytte ham uden, at nogen har løftet et øjenbryn. Det er en snedig strategi, for det får jo os andre til at se dumme ud, hvis vi vover at påpege det usportslige i at benytte sådan et middel.”

Dalić også doping
Steen Dahrup tilføjer, at det ikke undrer ham, at Zlatko Dalić nægter at tage problemet alvorligt:

“Faktisk burde Dalić også på dopinglisten. Se bare, hvordan det er gået det kroatiske hold, siden de satte ham på posten. Det er unaturligt!”