Ill.: RokokoPosten + Dall-E

Ill.: RokokoPosten + Dall-E

Om få minutter begynder statsministerens pressemøde. Mon det betyder, at almindelige dødelige snart igen får lov at lege voksne danskeres yndlingsleg om at have noget at skulle have sagt, fordi vi lever i et demokratisk samfund.

Som RokokoPosten skrev i går, udskriver statsminister Mette Frederiksen valg i dag. Klokken 13 begynder hendes pressemøde, og her vil hun med en mine, der er lige dele entusiastisk og bekymret, invitere alle myndige danskere til at deltage i endnu en omgang medindflydelsesleg.

Hun vil give legen et anstrøg af alvor ved at formane danskerne om, hvor vigtig deres forestående opgave er:

“Når du ankommer til valglokalet, bliver du krydset af og får et stykke papir i hånden. Det er et meget langt stykke papir, så man skal folde det ud for at se det hele. På papiret står en masse navne, og ved hvert navn er der et felt. Du skal vælge ét af disse felter. Kun ét! Og du skal tegne et kryds tydeligt inden i feltet. Du må ikke tegne en lastbil eller en hund, og du må ikke tegne et kryds i flere felter. Hvis du gør det, er du ude, og der er ingen befrier. Så tænk dig grundigt om! Danmarks fremtid afhænger af, at du gør dig virkelig umage med at tegne på papiret på den helt rigtige måde,” vil statsministerens underliggende budskab være.

Som folkevalgt politiker er hun nemlig afhængig af, at flest mulige leger med. Det er en forudsætning for hende og de øvrige folketingsmedlemmer, at et stort antal danskere deltager i legen og ikke tænker for meget over, at de kun må være med i denne første, indledende del af legen, der herefter bliver overtaget af de 179 mennesker, der har fået flest krydser. Disse får til gengæld op til fire år og en klækkelig hyre til at lege, at de er ædle betvingere af det vilddyr, der bedst er kendt som “det offentlige bureaukrati”.

Det er en rigtig sjov leg!


Hvor sætter du dit kryds?

Se resultater