Foto: Kurhan, Bigstock

Det er sæson for vinterdepression, men ifølge livsstilsekspert Maria Ditlevsen bør man overveje at tillægge sig en gedigen livslede i stedet. Vinterdepression er nemlig slet ikke på mode i år.

“Mange føler, at vinterdepression er et sikkert valg, når de skal udleve deres årstidsbestemte trang til at hænge med mulen og præstere mindre, end de plejer.”

Livsstilsekspert Maria Ditlevsen, der har rådgivet hundredvis af danskere om alt fra valg af emotionel dysfunktion til sammensætning af den rette flora i prydhaven, mener, at alt for mange tyr til det kendte og sikre, fordi de er bange for at udfordre normerne.

Det bør de imidlertid gøre, når det drejer sig om vinterdepression. For lige netop denne tilstand er slet ikke moderne i år.

I år skal der pang på
Ifølge Maria Ditlevsen er vinterdepressionen for tilstande af nedtrykthed, hvad pastelfarverne er for farvepaletten. Sidste år kunne pastelfarver gå an, selvom de allerede da i flere år havde været på vej væk. Det samme gælder vinterdepression.

“I år skal der pang på – smæk på drengen, som man siger. Og her kommer vinterdepressionen med sin halvhjertede melankoli til kort,” siger hun.

Folk må dog gøre, hvad de vil. For Maria Ditlevsen handler det blot om at rådgive og vejlede, så man bliver klædt på til at træffe kvalificerede beslutninger.

“Hvis du er typen, der er ligeglad med mode, men bare har lyst til at ligge passivt på sofaen, mens du spiser chips og chokolade og sukker efter lysere tider, skal du selvfølgelig gøre det. Der er blot ikke tale om et moderigtigt valg,” uddyber hun.

Intens livslede sætter kulør på tilværelsen
Vil man derimod være med på moden, skal man i år skifte vinterdepressionen ud med en god, gedigen livslede.

“Det vigtige er, at det er en aktiv livslede – fuld af passion. Den kan tilskrives et væld af ting som Donald Trump, Islamisk Stat, Nordkorea, måden, vi behandler de fattige og de fremmede på i Danmark – listen er uendelig, og alle kan finde en håndfuld ting at fokusere på, som giver dem en intens modvilje mod at være til,” siger hun og slutter:

“Intens livslede sætter kulør på tilværelsen, og det trender for alvor i år. Vi så de første tendenser sidste år i New York, Paris og Milano, og i år kan man for alvor tage livsleden til sig uden at blive betragtet som en outreret vovehals. I år vil en sund livslede blive betragtet som et godt og moderigtigt valg – endda med det skær af international retro, som vi alle elsker.”