Foto: master1305, Bigstock

Inspireret af Lars Løkke Rasmussens udtalelser ved sidste uges samråd nægter en berygtet siciliansk forbryder at fortælle om de gaver, han har givet, og de fester, han har deltaget i.

“Når jeg tager i byen med min kone, er jeg ikke forpligtet til at føre regnskab med, hvem vi besøger, eller hvem vi taler med. Jeg er også et menneske med ret til privatliv.”

Sådan lyder det fra Salvatore Carnevale, der lige nu er varetægtsfængslet på grund af tre sigtelser for mord, en sigtelse for hvidvask, en sigtelse for underslæb og en sigtelse for at have bestilt et mord på en højesteretsdommer.

“Politiet spørger mig om alt muligt: Har jeg givet gaver til andre dommere eller til myndighedspersoner i det hele taget? Har jeg været til fest med højtstående sicilianske politifolk, og hvad har vi talt om? Jeg forstår godt interessen, men jeg synes ikke, det er i orden, at jeg skal svare på den slags,” siger Carnevale, der for to år siden blev løsladt efter at have siddet 13 år i fængsel for et mord og for at være medlem af den sicilianske mafia, hvor han menes at indtage en ledende position.

Al Capone gav kun gaver i sin fritid
Carnevale forklarer, at han i tidsrummet fra ni om morgenen til fem om eftermiddagen arbejder som mellemleder i virksomheden Italian Import Export, men at han derefter holder fri.

“Der er en dyb kløft mellem den professionelle Carnevale og privatpersonen Carnevale. De to er helt forskellige mennesker,” siger den 53-årige og henviser til amerikanske Al Capone, der ifølge Carnevale også skelnede skarpt mellem arbejde og privatliv:

“Han uddelte kun pengegaver til politifolk og politikere i sin fritid.”

OK med Mercedes til fodbolddommer
Også i fodboldverdenen har man taget bestik af den danske statsministers svar til sidste uges samråd. Flere Champions League-dommere udtaler nemlig, at de gerne modtager gaver fra fodboldtrænere, så længe disse gives i dommernes fritid.

“Hvis José Mourinho ringer på døren onsdag formiddag for at fortælle mig om en ny Mercedes, som han synes, at jeg skal have, jamen, så er det da vildt uprofessionelt, ødelæggende for sporten og slet, slet ikke i orden. Han bør komme om søndagen i stedet,” udtaler en fransk dommer.