Foto: PixLoder, Pixabay

Foto: PixLoder, Pixabay

“Jeg ved ikke, om det er ironisk længere eller en ironisk kommentar til ironi eller… Det gør mig bare forvirret,” udtaler københavnsk DJ og modeblogger.

Kollegerne fik sig et chok, da Alexander Schalke-Fleur i går afslørede, at han muligvis fjerner sit overskæg. Den 22-årige DJ og modeblogger har det sidste år båret et såkaldt cykelstyr, hvor håret vokser på overlæben og ned omkring mundvigene. Men nu har overskæggets mange tvetydige kulturelle budskaber gjort det næsten umuligt for Schalke-Fleur at bære det.

“Min kæreste, som lige har været i Brooklyn for at producere en 7″-plade, sagde, at flere og flere newyorkere er begyndt at fjerne deres overskæg. Da jeg så nævnte det for min partner, Dan (Schalke-Fleur ejer mode- og kommunikationsbloggen Front med kunstner Dan P., red.), grinte han bare af mig. I Berlin ved folk godt, at det ikke er ironisk længere, men de beholder det som et statement mod ironi,” sukker den unge iværksætter.

“Derfor skulle jeg måske bare fjerne det.”

Skæg er mere autentisk
På kontorfællesskabet, hvor Schalke-Fleur har sin base, ryster de på hovedet af hans udmelding.

“Skæg er et mere autentisk statement end tøj og smykker. Du træder frem med et grafisk budskab på selve kroppen,” forklarer kreativ direktør Sofus Holm, som selv har båret et mørkt fuldskæg i tre år, og grafisk konsulent Lena Auron nikker samstemmende.

“At barbere sig hver dag er sådan lidt preppy, lidt CBS-agtigt,” konstaterer hun, men indrømmer dog, at det glatbarberede mandlige ansigt kan være en skæv kommentar til netop det image.

“Jeg så det meget, sidst jeg var i Barcelona. Det giver nogle gange et udtryk med kant,” siger Auron og retter på sin halskæde med sort plastikoverskæg.

Falsk overskæg og sprittusch
For Schalke-Fleur gør det kun sagen mere forvirrende, især fordi hans job består i at være helt sikker på de nye modetendenser.

“De sidste par dage har jeg surfet virkelig meget på forskellige modeblogs og grafiksites for at finde noget, jeg kunne holde mig til. Men der står folk og peger på deres overskæg eller går med T-shirts, der refererer til det, og jeg aner simpelthen ikke, hvordan mit modstatement skal se ud,” indrømmer en frustreret Schalke-Fleur.

Hans næste træk bliver at købe et falsk overskæg og en sort sprittusch, der kan fungere som accessories, hvis den unge blogger ender med at fjerne cykelstyret.