Foto: gracinistudios, Pixabay

Foto: gracinistudios, Pixabay

Den 26-årige Martin Foldmark fra Århus oplevede alle studerendes mareridt, da han opdagede, at der kun var en mulig overspringshandling tilbage mellem ham og eksamensskrivning.

Kandidatstuderende i engelsk ved Aarhus Universitet Martin Foldmark havde fredag formiddag allerede arbejdet sig igennem de grundlæggende overspringshandlinger.

Han havde støvsuget og brugt et par timer på at skrive kommentarer på Facebook og masturberet til tvivlsom porno. Da ingen af delene havde givet Martin større akademisk skrivelyst, kastede han sig over rengøring af køleskab og badeværelse.

Herefter meldte problemet sig.

“Jeg havde netop arrangeret mine toiletartikler alfabetisk, da erkendelsen ramte mig som en hammer. Der var nu kun én ting tilbage, som jeg med rimelighed kunne bruge som undskyldning for ikke at komme i gang med at lave noget studierelateret.”

Mor er skuffet
Klokken var lidt over et, da telefonen ringede på Vibevej 21 i Mårslet. Martins Foldmarks mor, den 57-årige socialrådgiver Else Foldmark, besvarede opkaldet.

“Jeg blev så glad, da Martin ringede. Det var jo uger siden sidst. For en gangs skyld virkede det også som om, han nød at høre om alt det med vejfesten, stavgangsklubben, fars operation og alting. Ja, det virkede nærmest som om, han slet ikke ville lægge på.”

Else Foldmark er dog ikke vred over, at telefonsamtalen i virkeligheden kun var en psykologisk mekanisme, der skulle retfærdiggøre sønnens dovenskab.

“Jeg er nok mest af alt skuffet. Og det er jo ikke, fordi det ikke var hyggeligt at snakke med Martin. Men når han nu endelig ringer, havde jeg da troet, at det var fordi han interesserede sig for hvordan det gik,” siger hun med let sitrende underlæbe.

Nægter at have overspringshandlet fra telefonsamtale også
Martin Foldmark er ked af, at han misbrugte sin mors store taletrang og kontaktbehov til at udskyde sin eksamensskrivning.

“Det var rigtig grimt gjort, det ved jeg godt. Men jeg troede bare, vi på den måde begge kunne få noget ud af det, og jeg lover kun at ringe fremover, hvis jeg virkelig gerne vil høre, hvad min mor har at fortælle.”

Martin Foldmark afviser på det bestemteste forlydender om, at han også skulle have været åndsfraværende under samtalen med sin mor. Angiveligt, fordi han samtidig spillede Angry Birds på selvsamme iPhone, som han ringede med.  Martin forsvarer sig med, at hvis han har lydt fjern, har det udelukkende været, fordi han døsede hen et par gange i løbet af samtalen.